Kinai stebina savo technologiniais sprendimais: pademonstruotas metus kurtas robotas, kuris išsiskiria ne tik sparta, bet ir tikslumu

MoksloTaskas.lt

2024-05-06, 10:54

0 komentarų

Kinijos robotų gamintojas „Astribot“ pristatė naują robotą S1, kurio tikslumas ir judėjimo greitis stebina net ir išprususius stebėtojus. Robotas gali judėti iki 10 m/s greičiu ir kiekvienoje rankoje išlaikyti iki 10 kg svorio.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinai stebina savo technologiniais sprendimais: pademonstruotas metus kurtas robotas, kuris išsiskiria ne tik sparta, bet ir tikslumu

„Astribot“ teigia, kad šis robotas yra daug stipresnis ir judresnis už suaugusį žmogų. Pavyzdžiui, jis gali lengvai ištraukti staltiesę iš po ant stalo pastatytų vyno taurių.

Ypatingo dėmesio vertas roboto judesių tikslumas. Taikomų technologijų kompleksas leidžia robotui pilstyti vyną į taures, apversti sumuštinius ir net daryti kaligrafinius užrašus.

S1 gali tiksliai imituoti žmogaus judesius ir geba mokytis. Lyginant jį su kitais robotais, negalima nepastebėti, kad jis atrodo pažangesnis.

„Astribot“ teigia, kad androidas buvo kuriamas daugiau nei metus Šendžene. Bendrovė pasinaudojo Tencent, Baidu ir Honkongo politechnikos universiteto robotikos laboratorijų patirtimi.

Tikimasi, kad S1 bus pradėtas gaminti iki 2024 m. pabaigos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas