„Lenovo“ ir „Motorola“ turi rimtų problemų Vokietijoje: stabdoma kai kurių įrenginių prekyba, aiškios ir to priežastys

Lukas Snarskis

2024-05-13, 11:52

0 komentarų

Kinijos bendrovės susiduria su vis daugiau įvairių problemų ne tik JAV rinkoje, bet ir Europoje. Dėl patentų naudojimo pažeidimų problemų turi „OnePlus“, „Oppo“ ar „Vivo“, kurios buvo priverstos stabdyti prekybą tam tikruose regionuose, tačiau tai dar ne viskas.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Lenovo“ ir „Motorola“ turi rimtų problemų Vokietijoje: stabdoma kai kurių įrenginių prekyba, aiškios ir to priežastys

Teisinių problemų Vokietijoje turi ir dar dvi kompanijos – tai „Lenovo“ ir jos dukterinį įmonė „Motorola“. Šios bendrovės susidūrė su draudimu prekiauti savo produkcija Vokietijoje. Šioje šalyje vyko teisinis ginčas dėl JAV įsikūrusios bendrovės „InterDigital“ patentų, susijusių su WWAN moduliais.

WWAN moduliai užtikrina belaidį mobilųjį ryšį išmaniuosiuose telefonuose ir kituose nešiojamuosiuose įrenginiuose. Teismas nustatė, kad „Lenovo“ naudoja „InterDigital“ patentuotą technologiją, o Kinijos bendrovė neįvykdė „InterDigital“ reikalavimų dėl sąžiningų ir pagrįstų licencijavimo mokesčių.

Tiesa, visa tai taip paprastai nesibaigs. „Lenovo“ atstovai yra įsitikinę, kad „InterDigital“ sąlygos nėra sąžiningos, ir apskųs teismo sprendimą. Kad tokį sprendimą ketinama siųsti – neturėtų būti didelė staigmena, mat visi GSM, UMTS, LTE ir 5G ryšį palaikantys „Lenovo“ ir „Motorola“ prietaisai negalės patekti į Vokietijos rinką.

Tai apima kai kuriuos „Lenovo“ mobiliuosius įrenginius ir „Motorola“ išmaniuosius telefonus, įskaitant naujausią „Edge 50“ seriją. Kol kas tik trečiųjų šalių mažmenininkai parduoda šių bendrovių prekės ženklais pažymėtus įrenginius, kol baigsis atsargos, tačiau abi kompanijos savo oficialiose interneto parduotuvėse nebepateikia įrenginių su WWAN sąrašo.

Kol kas tik trečiųjų šalių mažmenininkai parduoda „Lenovo“ ir „Motorola“ prekės ženklais pažymėtus įrenginius, kol baigsis atsargos, tačiau abi kompanijos savo oficialiose interneto parduotuvėse nebepateikia įrenginių su WWAN.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas