Milžiniška konkurencija tarp telefonų gamintojų: vis dar augančioje Indijos rinkoje – „Vivo“ lyderystė, tačiau ant kulnų lipa ne tik „Xiaomi“, bet ir „Samsung“

Lina Snarskienė

2024-10-21, 14:55

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų gamintojai kasmet pristato gausybę įvairiausių naujienų, tačiau tai niekaip nepadeda įtikinti vartotojų atsinaujinti. Pastaruosius keletą metų buvo fiksuojami vis mažesni pardavimai, bet dabar situacija kiek geresnė.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
Milžiniška konkurencija tarp telefonų gamintojų: vis dar augančioje Indijos rinkoje – „Vivo“ lyderystė, tačiau ant kulnų lipa ne tik „Xiaomi“, bet ir „Samsung“

Trečiąjį šių metų ketvirtį Indijos išmaniųjų telefonų rinką valdė „Vivo“. Per tą laiką kompanija pardavė 9,1 mln. vienetų, palyginti su 7,2 mln. praėjusių metų trečiąjį ketvirtį. Kinijos gamintojas dabar užima net 19 proc. rinkos, o prieš metus ji užėmė 17 proc.

Antroje vietoje „Xiaomi“, kuri pristatė 7,8 mln. įrenginių ir užima 17 proc. rinkos dalį. Palyginti su praėjusiais metais, jos tiekimas padidėjo 200 tūkst. vienetų, tačiau jos rinkos dalis iš tikrųjų sumažėjo 1 proc.

Trečioje vietoje yra „Samsung“ su 16 proc. pyrago, kuri pristatė 7,5 mln. vienetų, atitinkamai 18 proc. ir 7,9 mln. vienetų mažiau nei pernai. Pirmąjį penketuką užbaigia „Oppo“ ir „Realme“. Pirmoji iš jų pristatė 6,3 mln. vienetų ir užėmė 13 proc. rinkos dalies, o antroji – 5,3 mln. vienetų ir užėmė 11 proc. rinkos dalies.

Nuo praėjusių metų „Oppo“ išaugo labiausiai – net 43 proc., o „Realme“ – 8 proc. prasčiau. Apskritai išmaniųjų telefonų tiekimas Indijoje išaugo 9 proc. iki 47,1 mln. pristatytų vienetų. Bendrovė „Canalys“ prognozuoja kuklų vienaženklį augimą 2025 metais, o pagrindiniu rinkos varikliu išliks itin žemos klasės 5G segmentas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas