„OnePlus 12“ ir „OnePlus 12R“ telefonų palyginimas: ką europiečiams pasiūlys „OnePlus“ ir kokie pagrindiniai šių flagmanų skirtumai?

Lukas Snarskis

2024-01-02, 07:46

2 komentarai (-ų)

Kinijos kompanija „OnePlus“ jau pristatė naujausią savo flagmaną, kuris praėjusių metų pabaigoje debiutavo vietinėje rinkoje. Naujojo „OnePlus“ dabar laukiama ir Europoje, o kartu su juo turėtų debiutuoti ir dar vienas išmanusis – tai „OnePlus 12R“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„OnePlus 12“ ir „OnePlus 12R“ telefonų palyginimas: ką europiečiams pasiūlys „OnePlus“ ir kokie pagrindiniai šių flagmanų skirtumai?

Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojai nuolat lenktyniauja tarpusavyje, o pastaruosius metus jie stengiasi kuo anksčiau pasiūlyti naujausius savo flagmanus. „OnePlus“ jau spėjo pristatyti karščiausią 2024 metų naujieną – tai „OnePlus 12“, kuris Kinijoje debiutavo dar praėjusių metų gruodį.

Kompanija taip pat ketina pristatyti ir dar vieną dėmesio vertą modelį, kuris Europoje bus žinomas kaip „OnePlus 12R“. Tai turėtų būti kiek pigesnė flagmano versija, kuri mūsų regione debiutuos jau sausio 23 dieną. Tą pačią dieną įvyks ir „OnePlus 12“ išmaniojo telefono pristatymas Europoje.

Daugelis „OnePlus“ gerbėjų Europoje su nekantrumu laukia šio pristatymo, o iki jo likus dar kiek daugiau nei trims savaitėms – jau aiškios pagrindinės „OnePlus 12R“ specifikacijos, o „OnePlus 12“ flagmanas turėtų būti identiškas kaip ir Kinijoje pristatytas variantas, neskaitant programinės įrangos skirtumų.

Šiandien siūlome pažvelgti į pagrindinius šių dviejų išmaniųjų telefonų panašumus ir skirtumus. Kuris iš šių dviejų „OnePlus“ modelių gali sulaukti daugiau dėmesio ir kurį iš jų vertėtų įsigyti, kuomet jie pasirodys Europoje? Pažiūrėkime.

Žvelgiant į pagrindines „OnePlus 12“ ir „OnePlus 12R“ išmaniųjų telefonų specifikacijas, akivaizdu, kad skirtumų tarp šių įrenginių tikrai bus. „OnePlus 12“ turėtų būti kiek didesnis, galingesnis, pasiūlys aukštesnės raiškos kameras, daugiau atminties, tačiau turės mažesnės talpos bateriją. Tačiau ar jis pasiūlys ir geresnį kainos bei kokybės santykį?

„OnePlus 12“ ir „OnePlus 12R“ dizainas ir ekranas

OnePlus 12R maketas

Abu išmanieji telefonai turėtų būti labai panašūs – „OnePlus 12“ ir „OnePlus 12R“ turėtų pasižymėti tokiomis pačiomis dizaino linijomis, o skirtumų čia gali būti labai nedaug. Nors „OnePlus 12R“ dar nėra oficialiai pristatytas, tačiau šis modelis veikiausiai turės kiek kitokias spalvines opcijas.

Kinijoje jau pardavinėjamas „OnePlus 12“ išmanusis prieinamas baltos, juodos ir žalios spalvos. Tikėtina, kad „OnePlus 12R“ bus prieinamas pilkos, auksinės ir mėlynos spalvų. Spalvos skirtingos, tačiau pasirinkimas toks, kad norimą variantą veikiausiai ras daugelis.

Tikėtina, jog abu išmanieji turės aliuminio rėmelį, o nugarėlės bus stiklinės. Priekinėje „OnePlus“ įrenginių dalyje rasime tik labai siaurus rėmelius, o viršutinėje panelės dalyje – nedidelį apskritimą, kur bus įmontuota asmenukių kamera. Tiesa, kone identiški dizaino sprendimai ir panašios kitos savybės nereiškia, kad čia bus naudojami ir panašūs ekranai.

OnePlus 12 spalvos

Kaip jau žinome, „OnePlus 12“ aprūpintas 6,8 colių įstrižainės OLED ekranu su 1 440 x 3 168 taškų raiška. „OnePlus 12R“ veikiausiai turės kiek mažesnį ekraną ir su mažesne raiška. Čia turėtų būti montuojama 6,7 colių įstrižainės panelė su 1 240 x 2 772 taškų raiška. Tiesa, abi panelės bus aprūpintos HDR10+ palaikymu, o taip pat ir 120 Hz atsinaujinimo dažniu.

Dar vienas skirtumas – maksimalus ryškumas. „OnePlus“ flagmanas gali pasiūlyti maksimalų 4 500 nitų ryškumą, tačiau tokių savybių tikrai negalės pasiūlyti „OnePlus 12R“. Ar tai didelė problema? Veikiausiai, kad ne.

„OnePlus 12“ ir „OnePlus 12R“ veikimas

OnePlus 12

Veikimas turėtų būti viena iš tų savybių, kur skirtumai tarp išmaniųjų telefonų bus didžiausi. Kaip žinia, „OnePlus 12“ veikia su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3“ procesoriumi. „OnePlus 12R“ naudos kiek senesnį lustą – „Snapdragon 8 Gen 2“.

Abu išmanieji telefonai pasiūlys pakankamai galios daugeliui naudotojų, tačiau „OnePlus 12“ turės naujausią ir patį galingiausią lustą. Žinoma, skirtumai nėra tokie dideli, tačiau naujesnis mikroschemų rinkinys veikiausiai garantuoja ir sklandesnį veikimą ilguoju periodu.

Prie to galima pridėti ir daugiau atminties. „OnePlus 12“ pasiūlys iki 24 GB operatyviosios (RAM) bei iki 1 TB vidinės atminties. „OnePlus 12R“ turės tik 8 GB arba 16 GB bei atitinkamai 128 GB arba 256 GB opcijas. Taip, „OnePlus 12R“ neturės daug parinkčių, tačiau siūlo pakankamai visko daugeliui. Kaip bebūtų, čia ir vėl pliusas tiems, kurie svarsto apie „OnePlus 12“.

„OnePlus 12“ ir „OnePlus 12R“ kameros

OnePlus 12

Abu „OnePlus“ išmanieji telefonai turės trigubą kamerų sistemą, tačiau tai bene vienintelis bendras dalykas šiame segmente. Gerai gerai, jos įmontuotos identiškai atrodančiame iškilime. Ir tai viskas.

„OnePlus 12“ nugarėlėje rasime tris kameras, o pagrindinė jų aprūpinta 50 MP raiškos vaizdo jutikliu. Čia naudojamos dvigubas „Sony“ sukurtas „Lytia 808“ sensorius. Tai yra tas pats objektyvas, kuris panaudotas ir „OnePlus Open“ modelyje, kas reiškia, jog kameros diafragma bus f/1.7 ir ji turės optinį vaizdo stabilizavimą. Nugarėlėje taip pat rasime 64 MP teleobjektyvą su 3x optinio priartinimo galimybe, o trečioji kamera – 48 MP plataus kampo objektyvas.

OnePlus 12 spalvos

Deja, tačiau tokių gėrybių „OnePlus 12R“ modelyje mes nerasime. Taip, čia naudojama pagrindinė kamera taip pat bus aprūpinta 50 MP raiškos vaizdo jutikliu, tačiau jis tikrai nebus toks kaip dvyliktuke. Čia bus naudojamas 1/1.56 dydžio sensorius su f/1.8 diafragma. Antroji kamera – 8 MP plataus kampo, o trečioji – 2 MP makro. Tikriausiai nereikia minėti, jog pastaroji čia atsidūrė dėl skaičiaus, o ne naudos vartotojui.

Skirsis ir naudojamos asmenukių kameros. „OnePlus 12“ turi 32 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpintą objektyvą, o „12R“ modelis naudos 16 MP kamerą.

„OnePlus 12“ ir „OnePlus 12R“ baterijos

OnePlus 12R

Vienas didžiausių „OnePlus 12R“ privalumų turėtų būti talpesnė baterija. Tiesa, skirtumas labai nedidelis. Čia rasime 5 500 mAh akumuliatorių, o „OnePlus 12“ turi 5 400 mAh bateriją. Realybėje skirtumas veikiausiai nebus labai didelis, tačiau kelios papildomos minutės gali puikiai kompensuoti laiką, kurį praleidžiame po darbų skubėdami namo, ar ne?

Kalbant apie įkrovimo galimybes, „OnePlus 12“ palaiko 100W greito įkrovimo galimybę, o analogiškas sprendimas turėtų būti pasiūlytas ir su „12R“ modeliu. Tai reiškia, jog pilnas įkrovimas turėtų trukti mažiau nei 40 minučių. Tiesa, „OnePlus 12R“ veikiausiai nepalaikys belaidžio krovimo.

Išvados

OnePlus 12

Akivaizdu, jog „OnePlus 12“ išmanusis telefonas yra aukščiausios klasės ir „OnePlus“ nesiruošia vieno renginio metu pristatyti dar ir jo konkurento. Tačiau „OnePlus 12R“ variantas gali būti puiki opcija daugeliui potencialių pirkėjų.

Taip, „OnePlus 12“ yra techniškai pažangesnis, siūlo daugiau galimybių – geresnės kameros, geresnis ekranas, galingesnis procesorius. Tačiau prie visos šitos puokštės gėrybių – ir aukštesnė kaina. Nors kol kas nėra aišku kiek šis modelis kainuos Europoje, tačiau tai turėtų būti kažkas labai arti 1 000 eurų arba gal net ir šiek tiek daugiau.

Žvelgiant į „OnePlus 12R“ – jis siūlys kone identišką dizainą, tačiau gerokai paprastesnes savybes. Kiek senesnį flagmanų procesorių, mažiau atminties, paprastesnę kamerų konfigūraciją. Tačiau ir pats išmanusis turėtų kainuoti ženkliai mažiau ir mes galime tikėtis 600 – 700 eurų.

Išvados čia labai paprastos – jeigu jums reikalingas tikras flagmanas, tuomet „OnePlus 12“ yra jūsų pasirinkimas. Jeigu nenorite išleisti tiek daug, tačiau vis tiek gauti pakankamai gerai savybes – „OnePlus 12R“ gali būti tas aukso viduriukas. Ar sutinkate su tuo? Pasidalinkite savo nuomone komentaruose.

2 komentarų

Alvydas

Naudiju šį ragelį jau 2 savaites. Šiaip patenkintas juo, tik nuvyle išgirta baterija, tikrai tikėjaus geriau. Buvo proga palygint su galaxy s23+ baterija, tai samsungi laiko geriau nors ir silpnesnė.

Simas

Daugiau tokių tekstų! O šiaip tai laukiu abiejų telefonų, dabar naudoju OnePlus 10, tai gal bus proga atsinaujinti

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas