„Oppo“ pristatė tikrą mobilios fotografijos šedevrą: naujasis flagmanas pasiūlys tai, ko dar nesiūlė joks kitas išmaniųjų telefonų gamintojas, pamatykite tai patys

Lukas Snarskis

2024-01-09, 07:16 (atnaujinta 2024-01-09, 09:27)

0 komentarų

Kinijos milžinė „Oppo“ kasmet pristato gausybę įvairiausių išmaniųjų telefonų – nuo pačių pigiausių iki aukščiausios klasės flagmanų. Gamintojas dar praėjusių metų pabaigoje pristatė keletą dėmesio vertų modelių, o naujuosius metus pradeda su trenksmu.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Oppo“ pristatė tikrą mobilios fotografijos šedevrą: naujasis flagmanas pasiūlys tai, ko dar nesiūlė joks kitas išmaniųjų telefonų gamintojas, pamatykite tai patys

Daugelis didžiųjų gamintojų dar tik ruošiasi pristatyti naujausius savo flagmanus, tačiau „Oppo“ nusprendė aplenkti daugelį. Kinijos kompanijos atstovai pademonstravo naująjį „Oppo Find X7 Ultra“ išmanųjį telefoną. Šis įrenginys tapo pirmuoju pasaulyje, kurio nugarėlėje rasime net dvi periskopiniais objektyvais aprūpintas kameras.

„Oppo“ tęsia savo bendradarbiavimą su Švedijos bendrove „Hasselblad“ ir naujasis flagmanas pasiūlys „HyperTone“ sprendimą, kuris žada išlaikyti natūralų nuotraukų vaizdą, nepakenkiant jų kokybei. Negana to, šis išmanusis tapo ir pirmuoju, kuris naudoja 1 colio „Sony LYT-900“ sensorių.

Naujasis „Find X7 Ultra“ modelis bus aprūpintas 6,82 colių įstrižainės LTPO OLED ekranu su Quad HD+ raiška. Čia naudojama panelė pasiūlys maksimalų 4 500 nitų ryškumą ir „ProXDR“ palaikymą, kas yra „Oppo“ sukurtas sprendimas „Ultra HDR“ vaizdų formatui.

Išmanusis telefonas veiks su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3“ procesoriumi bei turės iki 16 GB operatyviosios (RAM) ir 512 GB vidinės atminties. Skelbiama, kad čia bus naudojamos LPDDR5X ir UFS 4.0 atmintinės. Naujojo „Oppo“ flagmano veikimą palaikys 5 000 mAh talpos baterija su 100W greitojo įkrovimo galimybe bei 50W belaidžio krovimo palaikymu.

Grįžkime prie šio įrenginio kamerų. „Oppo FInd X7 Ultra“ nugarėlėje rasime keturias kameras, o pagrindinė jų aprūpinta 50 MP raiškos vaizdo jutikliu. Čia naudojamas antros kartos „Sony LYT-900“ 1 colio sensorius su f/1.8 diafragma ir optiniu vaizdo stabilizavimu (OIS). Išmanusis taip pat turi ir plataus kampo objektyvą, kur naudojama dar viena „Sony“ naujiena – tai „LYT-600“ sensorius, kurios dydis 1/1.95 colio, diafragma – f/2.0, o minimalus fokusavimo nuotolis – vos 4 cm.

Pati unikaliausia šio išmaniojo dalis – tai dviejų periskopinių kamerų sprendimas. „Oppo Find X7 Ultra“ turi 3x optinį priartinimą siūlančią periskopinę kamerą, kur naudojamas „Sony IMX890“ sensorius su f/2.6 diafragma ir optiniu vaizdo stabilizavimu. Antrasis periskopas – tai 6x optinį priartinimą siūlantis teleobjektyvas. Čia naudojamas „Sony IMX858“ sensorius su optiniu vaizdo stabilizavimu.

Pranešama, jog išmanusis telefonas atkeliaus su specialia programėle, kuri pasiūlys ir „Hasselblad“ sukurtą „Master Mode“ režimą. Tai pažangus „Pro“ režimas, kuris leis koreguoti visus vaizdo parametrus ir įjungti fotografavimą RAW formatu. Negana to, kovo mėnesį bus pasiūlytas ir 16 bitų RAW MAX režimas.

Išmanusis telefonas pirkėjams bus pasiūlytas trijų skirtingų spalvų – juodos, mėlynos ir šviesiai rudos. Pranešama, jog pigiausias modelis, kuris pasiūlys 12 GB operatyviosios (RAM) ir 256 GB vidinė atminties kainuos nuo 768 eurų. Tiesa, bent jau kol kas ši „Oppo“ naujiena bus prieinama tik Kinijoje, o informacijos apie pasirodymą Europoje – nepateikiama.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas