Pasirodė „Huawei“ sukurtos platformos palyginimas su „Android“: ar tai gali būti revoliucija telefonuose?

Pasirodė „Huawei“ sukurtos platformos palyginimas su „Android“: ar tai gali būti revoliucija telefonuose?

Kinijos milžinė „Huawei“ dar 2019 metrais įvestų JAV sankcijų kontekste pristatė „Harmony OS“ operacinę sistemą, kuri ateityje turėtų pakeisti „Android“ praktiškai visoje gamintojo produkcijoje. Artėjant „Huawei P50“ serijos pristatymui pasirodo vis daugiau informacijos apie „Huawei“ kuriamą nuosavą operacinę sistemą.

Šios operacinės sistemos pristatymo laukiama jau kuris laikas, o tai iš esmės turėtų įvykti jau artimiausiu metu. Spaudos konferencijoje, skirtoje „Huawei Mate X2” anonsui, „Huawei” užsiminė, kad „Harmony OS“ diegimas turėtų prasidėti jau balandžio mėnesį. Bet deja balandis jau praėjo, o apie galutinę „HarmonyOS“ versiją dar nėra žinių. Manoma, kad „HarmonyOS 2.0“ pasaulį išvys kartu su „Huawei P50“ serijos telefonais.

„Youtube“ platformoje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame testuojami du „Huawei“ telefonai. Viename telefone veikia „Android OS“ su „EMUI 11“ vartotojo sąsaja, o štai kitame telefone veikia naujoji „HarmonyOS 2.0“ operacinė sistema. Vaizdo įraše matyti, kad spartesniu veikimu pasižymi telefonas su „EMUI 11“ vartotojo sąsaja. Tiesa „HarmonyOS 2.0“ dar nėra iki galo išbaigta ir telefone veikia programuotojams skirta „Developer Beta 3“ versija. Ir lyginant operacinių sistemų spartą naudojami skirtingi telefonų modeliai, o tai gali įtakoti testų rezultatus. Kaip be būtų norint palyginti šias dvi operacines sistemas reikia sulaukti stabilios „HarmonyOS 2.0“ versijos ir tada bus galima spręsti apie veikimą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas