Pirkėjai eina iš proto dėl naujausio „Huawei” telefono: kaina antrinėje rinkoje jau siekia beveik €5000

Ignas Petrikonis

2021-02-25, 14:40 (atnaujinta 2022-11-29, 01:57)

0 komentarų
Pirkėjai eina iš proto dėl naujausio „Huawei” telefono: kaina antrinėje rinkoje jau siekia beveik €5000

Prieš kelias dienas rašėme apie „Huawei” pristatytą naujausią sulenkiamą telefoną - „Mate X2” (plačiau apie tai skaitykite čia). Įrenginys sulaukė daugybės puikių atsiliepimų dėl iš esmės atnaujinto dizaino, kuris primena „Samsung Galaxy Z Fold2”, puikių parametrų ir geriausios pasaulyje kameros. Kaip ir žadėta, išmanusis šiandien pasirodė ant Kinijos prekybininkų lentynų, tačiau tai, kas įvyko su jo kainomis, kelia nuostabą.

Bazinio „Huawei Mate X2” modelio, turinčio 256GB vidinės atminties, kaina šioje rinkoje siekia maždaug 2300, o brangesnis 512GB kainuoja net 2400 eurų. Sunku nesutikti, tokia suma už telefoną yra beprotiškai didelė - nemaža dalis mūsų tautiečių vairuoja pigesnius automobilius. Vis dėlto tokie skaičiai susidomėjimo nė kiek nemažina - išmanieji, vos pasirodę prekyboje, buvo iškart išgraibstyti.

Tačiau panašu, jog juos užsisakė ne naujausių technologijų entuziastai, o perpardavinėtojai. Daugumoje Kinijos skelbimų ir e. prekybos portalų kaip grybai po lietaus pradėjo dygti pasiūlymai „Huawei Mate X2” įsigyti su astronominiu antkainiu. Kukliausieji perpardavinėtojai telefoną siūlo už maždaug 1000 eurų didesnę sumą, nei rekomenduoja gamintojas, tačiau atsiranda ir tokių, kurie nesigėdija išmaniojo pardavinėti už 4900 eurų. Taip, vis dar kalbame apie standartinį telefoną, o ne kokią nors jo auksu ir deimantais padabintą versiją.

Priežastis, kodėl gudruoliai suskubo supirkti „Mate X2”, yra numatoma itin maža jo pasiūla. „Huawei” dėl JAV sankcijų ribojamos gamybos turi tik nedidelį kiekį šiame modelyje montuojamų „Kirin 9000” procesorių, o šios mikroschemos dar turės atsidurti ir kur kas platesniam vartotojų ratui skirtoje „Huawei P50” serijoje. Kitaip tariant, Kinijos milžinė „Mate X2” išleido tik norėdama pademonstruoti savo pažangą net ir tokioje jai nepalankioje politinėje aplinkoje, todėl šių įrenginių bus pagamintas tik labai ribotas kiekis. Akivaizdu, jog dėl to „Huawei Mate X2” taps kolekcionierių itin geidžiama preke ir turės didelę išliekamąją vertę, tad dalis žmonių tame pamatė nišą užsidirbti.

Ką manote apie „Huawei Mate X2” už beveik 5000 eurų - beprotybė ar tam tikra investicija? Laukiame jūsų nuomonių komentaruose.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas