Rusijoje artėjama prie visiško kracho: paskelbtos naujos sankcijos, kurios rusus gali sugrąžinti atgal į akmens amžių

Vos tik prasidėjus Rusijos karinei invazijai į Ukrainą – daugelis Vakarų bendrovių paskelbė apie pasitraukimą iš agresorės rinkos. Sankcijas rusams taiko ne tik valstybės, tačiau ir daugelis technologijų bendrovių – nuo mažesnių iki pačių didžiausių. Tačiau dabar smūgį sudavė JAV.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Rusijoje artėjama prie visiško kracho: paskelbtos naujos sankcijos, kurios rusus gali sugrąžinti atgal į akmens amžių

JAV prekybos departamentas neseniai paskelbė atnaujinęs prekių, kurioms taikomi tiekimo į Rusiją ir Baltarusiją apribojimai, sąrašą. Į šį naują sąrašą įtraukta daugybė įvairiausių produktų, o tarp jų patenka ir išmanieji telefonai. Naujausi pakeitimai turės reikšmingų pokyčių prekyboje tarp JAV ir Rusijos.

Remiantis naujausiomis taisyklėmis, daugeliui elektronikos produktų pradėtos taikyti kainų lubos, kurios negali būti peržengtos, kitu atveju reikėtų gauti specialią eksporto licenciją. Pranešama, jog į Rusiją ir Baltarusiją galės būti eksportuojami šaldytuvai iki 700, siurbliai, svarstyklės iki 100 JAV dolerių vertės, o mikrobangų krosnelių, kavos aparatų, garso įrangos bei televizorių eksportas visai uždraustas. Į minimas šalis galės būti eksportuojami telefonai iki 300 JAV dolerių.

Kaip jau minėjome, jeigu prekės vertė viršija numatytą ribą arba eksportas yra visai uždraustas – reikalinga speciali eksportavimo licencija. Kaip bebūtų, tokio tipo licencijas gauti yra itin sudėtinga, o prašymai dažniausiai būna atmesti.

Pastaruosius metus, santykiai tarp JAV ir Rusijos yra itin įtempti, o tai lemia ne tik Vladimiro Putino pradėtas karas Ukrainoje, bet ir žmonių teisių klausimai bei kišimasis į rinkimus. JAV yra pritaikiusi daugybė kitų sankcijų, o eksportuojamų prekių sąrašas yra tik viena iš priemonių.

Prabangos prekių tiekimo Rusijai apribojimai turės reikšmingų pasekmių šių šalių ekonomikai. Daugelis Rusijos ir Baltarusijos įmonių remiasi importuotomis prekėmis, o dėl apribojimų jiems bus sunkiau pasiekti šiuos produktus. Tikėtina, kad šie pokyčiai gali nulemti didesnes kainas, nes verslai bus priversti ieškoti alternatyvių tiekėjų.

Tiesa, verta pažymėti, kad šie ribojimai turi vieną išimtį. Skelbiama, jog įrangos tiekimo ribojimai bus netaikomi humatariniais tikslais arba užsienio įmonėms, paliekančioms Rusijos arba Baltarusijos rinkas.

8 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Tomm

Neišgasdinsim tom kvailom sankcijom ,kurios visiškai neveiksmingos. Visi žiūri sau naudos, pelnosi tyliai iš to karo. Prieš ką darydami pasitaria putka su bidonu. Juokinga.

Vitas

Einštėinas sake kad nezino kokiai ginklai buskariaujama treciame pasaulineme kare,bet ketvirtas pasaulinis bus su kuokom ir ietim.

Tomas

Kinai trina rankas, karinę techniką pardavinėja laip š korėjiečiai, visą kitą turbūt kaip kokie indai ar meksikiečiai pardavinės...

Petras

Bet akmens amziuje nebuvo siurbliu ir saldytuvu? Ar antraste neklysta??

Lukas Snarskis

Antraštė sako, kad gali sugrąžinti 😳 nesako, kad sugrąžins.

na ka zinau

pažiūrėjusi dauguma rusu (paprastu žmogeliu) tai ir gyvena ten kaip akmens amžiuj tai tokie dalykai prives prie visiškos destrukcijos kai žmonės grynai egzistuos arba išnyks, nes prastomis sąlygomis nebeišgyvens... ech greičiau tas putka užsilenktu... per ta velnia nėra ramybės

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas