„Samsung” pasiduoda: naujajame „Galaxy S21” nespės įdiegti revoliucinės technologijos

Ignas Petrikonis

2020-10-06, 13:25 (atnaujinta 2021-04-27, 02:40)

0 komentarų
„Samsung” pasiduoda: naujajame „Galaxy S21” nespės įdiegti revoliucinės technologijos

Kiekvienų metų pradžioje „Samsung” būna viena pirmųjų, pristačiusių savo naujos kartos flagmanus. Spėjama, jog taip įvyks ir kitąmet - dienos šviesą išvys „Galaxy S21” serija. Nors tikimasi, jog ji pasiūlys nemažai patobulinimų, lyginant su dabartiniais „S20”, pasak naujausio pranešimo, viena iš įrenginiuose turėjusių atsirasti technologijų, panašu, 2021 metais dar liks už borto.

Pasak Pietų Korėjos dienraščio „TheElec”, „Samsung” šiuo metu ieško būdų paslėpti priekinę kamerą po ekranu tam, kad jo ploto nemažintų skylutės formos išpjova. Pirmiausia ši technologija turėjo būti skirta pačiam brangiausiam naujam gamintojo išmaniajam - sulenkiamą ekraną turinčiam „Galaxy Z Fold 3”, kurio pristatymas turėjo įvykti kitų metų antrąjį ketvirtį. Visgi asmenukių kamera po ekranu turėjo būti paslėpta ir kuklesniuose „Galaxy S21” modeliuose, tačiau šių planų buvo atsisakyta.

To priežastis yra visiškai techninė. „Samsung” ruošiasi tą ekrano vietą, po kuria bus montuojama priekinė kamera, suvarpyti itin mažomis, žmogaus akiai nepastebimomis mikroskylutėmis, naudodama galingą lazerį ir vakuuminę kamerą. Deja, bent jau šiuo metu šis ekranų gamybos proceso žingsnis yra labai neefektyvus. Kitaip tariant, skylučių išpjovimo metu pernelyg daug ekranų sugadinama, kas ir privertė Pietų Korėjos milžinę atidėti šio pažangaus sprendimo masinę gamybą.

Kita vertus, tai gali tapti paspirties tašku „Samsung” konkurentams. Tokios Kinijos kompanijos, kaip „Oppo”, „Xiaomi” ir „Vivo” sparčiai tobulina kameros paslėpimo po ekranu technologiją, o „ZTE” netgi spėjo į prekybą išleisti pirmą šiuo techniniu sprendimu galintį pasigirti telefoną - „ZTE Axon 20 5G”.

Visgi labai didelė tikimybė, jog ir minėti gamintojai nėra apsaugoti nuo vienokių ar kitokių technologinių iššūkiu. Didžiausia problema yra OLED ekranuose naudojamas poliamido fosfato substratas, kuris iškraipo kamerą pasiekiančią sensorių, todėl kamera turi būti kaip įmanoma plonesnė ir turėti programinę įrangą, kuri užfiksuotose nuotraukose pašalintų geltoną atspalvį ir atitaisytų iškraipymus. Taigi, panašu, jog iki aukščiausios klasės telefonų, kurių ekranų nebjauroja skylutės ar kitokios formos iškarpos, dar teks palūkėti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas