Siuntų bendrovė „FedEx” atsisakė gabenti „Huawei” telefoną

Ignas Petrikonis

2019-06-23, 01:00 (atnaujinta 2022-11-29, 01:59)

0 komentarų
Siuntų bendrovė „FedEx” atsisakė gabenti „Huawei” telefoną

„Huawei” pastaruoju metu patiria smūgį po smūgio. Po plačiai nuskambėjusių JAV sankcijų daugybė „Huawei” tiekėjų ir partnerių visame pasaulyje nutraukė ryšius su kompanija. Na, o dabar paaiškėjo, kad net nebegalėsite gabenti savojo „Huawei” telefono nesusidūrę su problemomis. Apie technologijas rašantis dienraštis „PCMag” bandė išsiųsti „Huawei P30 Pro” iš Jungtinės Karalystės į JAV, bet siuntinys buvo grąžintas siuntėjui dėl besitęsiančios teisinės dramos.

„PCMag” biuras Jungtinėje Karalystėje turėjo „P30 Pro” telefoną, kurio prireikė JAV esančiam dienraščio padaliniui. Jei tai būtų bet koks kitas išmanusis, siuntimo procedūra būtų itin nesudėtinga. Deja, „PCMag” darbuotojas pildydamas siuntimo dokumentus sąžiningai paminėjo prietaiso pavadinimą ir paketas sėkmingai buvo išsiųstas Karališkajam paštui priklausančios „Parcelforce” logistikos bendrovės. Kai siuntinys pasiekė amerikiečių „FedEx”, turėjusį telefoną pristatyti į galutinį tašką, po penkių valandų jis buvo išsiųstas atgal į Jungtinę Karalystę, motyvuojant JAV vyriausybės sankcijomis prieš „Huawei”.

Pastebėjęs „Twitter” socialiniame tinkle greitai plintančią naujieną, „FedEx” atstovas teigė, jog siuntų kompanijos darbuotojai blogai interpretavo vyriausybės priimtą nutarimą ir sankcijų paliestų įmonių sąrašą. „Šiuo aveju mes visiškai sutinkame su „Huawei”. Nėra jokios teisinės priežasties, kodėl „FedEx” negalėtų gabenti „Huawei” telefono”. Ši situacija - itin didelio rizikos vengimo pavyzdys - „FedEx” nenori nieko, ant ko būtų „Huawei” pavadinimas.

Tai itin erzina, kai žinome, kad „UPS”, kita siuntų bendrovė”, nesusiduria su jokiomios problemomis siųsdama „Huawei” telefonus. Pasak šios kompanijos atstovo, nėra jokio draudimo gabenti „Huawei” prietaisus tarp JK ir JAV. „UPS” tiesiog nesiunčia jokių siuntinių į 69 su „Huawei” susijusias lokacijas, kurios yra už Jungtinių Valstijų ribų.

Nei „FedEx”, nei „Parcelforce” oficialiai nepakomentavo incidento. Tai tikrai gėdinga ir tiesiog nesąžininga „Huawei” ir vartotojų atžvilgiu. Toks nesusipratimas išvis neturėjo įvykti ir absurdiška, kad turime apie tai rašyti. Tikimės, jog „FedEx” padarys kažką, kad ateityje tai nebepasikartotų, kadangi nuo to kenčia vartotojai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas