„TikTok” nesitaiksto su blokavimu JAV: padavė D.Trumpą į teismą, draudimą vadina rinkime akcija

Ignas Petrikonis

2020-08-25, 13:35 (atnaujinta 2023-01-23, 14:55)

0 komentarų
„TikTok” nesitaiksto su blokavimu JAV: padavė D.Trumpą į teismą, draudimą vadina rinkime akcija

Rugpjūčio pradžioje technologijų pasaulį sudrebino žinia, kad Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas pasirašė įsakymą, draudžiantį šios šalies kompanijoms turėti ryšių su pastaruoju metu itin išpopuliarėjusį „TikTok” socialinį tinklą valdančia Kinijos „ByteDance” bendrove. Kitaip tariant, tai reiškia, jog „TikTok” nustos veikti JAV teritorijoje. Platformos kūrėjų atsako ilgai laukti nereikėjo - „TikTok” padavė D. Trumpo administraciją į teismą.

Pasak „TikTok” atstovų, aplikacijos draudimas tėra rinkiminis spektaklis, kurį organizuoja vyriausybė, siekdami įgauti populiarumo ir sustiprinti antikinišką retoriką. Kompanija neigia bet kokius kaltinimus šnipinėjimu ir preštarauja grėsmės nacionaliniam saugumui etiketei, teigdama, jog ėmėsi išskirtinių priemonių, siekdama užtikrinti „TikTok” vartotojų Jungtinėse Amerikos Valstijose duomenų privatumą ir saugumą.

Maža to, „TikTok” įsitikinusi, kad naujasis įsakymas, plečiantis prieš Kiniją nukreiptą kampaniją, yra susijęs su šių metų lapkričio 3 dieną vyksiančiais JAV prezidento rinkimais, kuriuose Trumpas siekia perrinkimo antrai kadencijai. Savo tinklaraščio įraše kompanijos atstovai rašė: „Mes nesiimame žaibiškai kelti ieškinio vyriausybei. Bet kai vykdomasis įsakymas grasina uždrausti mūsų veiklą JAV... mes paprasčiausiai neturime kito pasirinkimo.“

Pildydama ieškinį, „TikTok” taip pat atskleidė, kad jos mėnesio aktyvių vartotojų bazė nuo šių metų sausio išaugo net 800%. Šiuo metu JAV šia platforma naudojasi net 100 milijonų vartotojų, tad D.Trumpo draudimas neigiamai paveiktų ne tik pačią bendrovę, jos darbuotojus, bet ir beveik kas trečią amerikietį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas