Užfiksuotas telefonų pardavimų augimas: lyderiu išlieka „Samsung“, ant kulnų lipa Kinijos milžinės

Lukas Snarskis

2021-06-14, 12:05

0 komentarų
Užfiksuotas telefonų pardavimų augimas: lyderiu išlieka „Samsung“, ant kulnų lipa Kinijos milžinės

Pastaruosius keletą metų, išmaniųjų telefonų pardavimai nuolatos mažėjo, tačiau ši tendencija gali keistis. Naujausia statistika rodo, jog pardavimai po truputį atsigauna, o pirmojo šių metų ketvirčio metu užfiksuotas ir 26 proc. augimas. Panašu, kad pandeminis laikotarpis, bent jau šioje rinkoje, po truputį traukiasi ir vartotojai yra pasiryžę atsinaujinti savo telefonus.

Ir nors pardavimai atsigauna, tačiau jie kol kas dar negrįžo į aukščiausią tašką, kuris buvo pasiektas 2019 metais. Remiantis „Gartner“ surinkta informacija, panašu, kad bent jau artimiausiu metu tikrai nebus pasiekti rezultatai, kurie buvo demonstruojami 2019 metais. Žvelgiant į kompanijų pardavimų rezultatus – pirmoje pozicijoje ir toliau išlieka Pietų Korėjos milžinė „Samsung“.

Pirmojo 2021 metų ketvirčio metu, „Samsung“ pardavė 76,6 mln. išmaniųjų telefonų ir šiuo metu užima 20,3 proc. rinkos. Antroje pozicijoje rikiuojasi JAV milžinė „Apple“, kurios pardavimai – 58,5 mln., o trečioje vietoje – „Xiaomi“ su 48,9 mln. parduotų įrenginių bei 12,9 proc. rinkos. Ketvirtoje bei penktoje pozicijoje – atitinkamai „Vivo“ ir „Oppo“. Abi šios kompanijos pardavė po maždaug 30 mln. išmaniųjų telefonų.

Visos penketuke esančios bendrovės užfiksavo augimą, lyginant su ankstesniais periodais, tačiau labiausiai vertėtų išskirti „Apple“. Jeigu „Samsung“ ir „Xiaomi“ augimą nulėmė vidutinės bei biudžetinės klasės įrenginių pardavimai, tai JAV milžinė gali pasidžiaugti kiek priešingais rezultatais. „iPhone 12“ flagmanai sulaukė didelio susidomėjimo, o tai ir lėmė šios bendrovės augimą.

Net neabejojama, jog viena pagrindinių priežasčių, lėmusių išmaniųjų telefonų pardavimų augimą yra 5G. Teigiama, kad ši nauja ryšio technologija ir toliau išliks pagrindine rinkos augimo priežastimi, o daugiausiai iš to naudos gauti turėtų „Apple“, kuri praėjusių metų pabaigoje pademonstravo pirmuosius „iPhone“ telefonus su 5G palaikymu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas