Užkrečiamas „Apple” pavyzdys: netrukus įkroviklio neišvysime ir „Samsung” telefonų dėžutėse

Ignas Petrikonis

2020-07-09, 10:00 (atnaujinta 2022-11-30, 12:47)

2 komentarai (-ų)
Užkrečiamas „Apple” pavyzdys: netrukus įkroviklio neišvysime ir „Samsung” telefonų dėžutėse

Neseniai skelbėme „Barclays” analitikų prognozes, pranašaujančias, kad „iPhone 12” serijos telefonų dėžutėse neišvysime ne tik ausinių, bet ir įkroviklio. Tokia informacija ne juokais įsiutino daugelį vartotojų, sunkiai galėjusių patikėti tokiu apiplėšiškumu. Dauguma jų įvairių socialinių tinklų įrašų ar straipsnių komentaruose netgi grasino rinktis „Samsung” įrenginį, tačiau toks planas gali neišdegti - kompanija galimai paseks „Apple” pavyzdžiu.

Šią liūdną žinią paskelbė su „Samsung” susijęs šaltinis iš Pietų Korėjos. Tiesa, jo teigimu, tokia politika bent jau pradžioje bus taikoma ne su visais modeliais. Galimai šio priedo neteks pigiausi kompanijos telefonai, kas leistų dar labiau sumažinti jų kainą ir geriau kovoti su iš visų pusių spaudžiančiais konkurentais iš Kinijos. Kitas tikėtinas scenarijus - išimti įkroviklius iš flagmanų dėžučių ir pasiūlyti vartotojams juos įsigyti atskirai, pasirenkant jų galią - pavyzdžiui, leisti rinktis iš pigesnio 25W ir brangesnio 45W.

Turint galvoje, kad „Samsung” vis dar išlieka didžiausiu išmaniųjų telefonų gamintoju, įkroviklių pašalinimas iš dėžutės metų pabaigoje galimai virstų papildomais milijonais bendrovės sąskaitoje, o vartotojai, namuose, tikėtina, turintys ne vieną tokio tipo aksesuarą, to net nepajustų.

Remiantis šaltiniu, šią politiką „Samsung” pradės taikyti jau kitąmet.

Tokios žinios leidžia daryti prielaidą, kad įkroviklio nebuvimas komplektacijoje nėra tik įžūlus „Apple” išsišokimas, o kryptis, kuria juda visa industrija. Tik laiko klausimas, kada šiuo pavyzdžiu paseks ir kiti rinkos žaidėjai.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas