Viena kinų kompanija vos per metus tapo dešimtu didžiausiu išmaniųjų telefonų gamintoju

Ignas Petrikonis

2019-08-05, 01:00 (atnaujinta 2021-04-27, 00:30)

0 komentarų
Viena kinų kompanija vos per metus tapo dešimtu didžiausiu išmaniųjų telefonų gamintoju

Vienas populiariausių kinų išmaniųjų telefonų gamintojų „OPPO” praeitų metų gegužę pristatė nepriklausomą „Realme” prekės ženklą ir kartu pradėjo prekybą pirmuoju juo paženklintu telefonu - „Realme 1.” Toks žingsnis buvo ganėtinai netikėtas, turint galvoje, kad išmanusis turėjo kelias biudžetiniam segmentui nebūdingas fukcijas, bet vis tiek pasižymėjo nedidele kaina.

Nuo to laiko jau prabėgo 14 mėnesių, o gamintojas jau gali pasigirti net 11 skirtingų modelių ir net 10 milijonų vienetų siekiančiais pardavimais per šį laikotarpį. Apie tai „Realme” paskelbė Kinijoje populiariame „Weibo” socialiniame tinkle bei pažymėjo, kad tai reiškia maždaug 22 000 egzempliorių per dieną siekiančius pardavimus. Tokie rezultatai leido tapti dešimtu didžiausiu išmaniųjų gamintoju pasaulyje ir tik per kiek daugiau nei metus pardavimų skaičiumi aplenkti tokias garsenybes kaip „Sony” ar taip pat su „OPPO” susijusią „OnePlus.”

Po to kai „Realme 1” savo milijoniniais pardavimais nustebino kritikus, kompanija išleido „Realme 2” ir „Realme 2 Pro.” Neilgai trukus prie jų prisijungė ir „Realme 3” bei „Realme 3 Pro”, kurie galėjo pasigirti įspūdį darančiais parametrais. Na, o vyšnia ant torto tapo „Realme X”, kurio viduje sparčiai sukasi „Snapdragon 710” procesorius, o vietoje ekrano išpjovos, įrenginys siūlo iš korpuso pakylantį asmenukių kameros modulį. Beje, neseniai rašėmė apie specialaus leidimo „Realme X”, kurio dizainas buvo įkvėptas svogūno ir česnako. Visgi svarbiausia, kad šie telefonai kainuoja pigiau nei analogiškas specifikacijas turintys konkurentai.

Tikimės, kad „Realme” ir toliau tęs savo įspūdingą žygį, bet net neabejojame, kad konkurentai iš „Redmi” bei „Pocophone” stovyklų padarys viską, jog ši kelionė neitų lyg per sviestą. Kad ir kaip bebūtų, šios kovos laimėtojas bus vartotojas, galintis džiaugtis konkurencijos pagimdytais įspūdingais išmaniaisiais ir dar labiau stebinančiomis jų kainomis (gerąja prasme :) ). Gaila tik dėl to, „Realme” kol kas apsiribojo Indijos ir Kinijos rinkomis ir bent jau šiuo metu nepranešė apie prekybos planus Europoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas