Vienas iš „Fairphone“ įkūrėjų sureagavo į „OnePlus“ atstovų pareiškimus: pažėrė skambių frazių ir pateikė problemos sprendimą

Artūras Nalivaiko

2024-02-10, 08:06

1 komentaras

Išmaniųjų telefonų gamintojai vis labiau rūpinasi savo įrenginių programinės įrangos palaikymu. Daugelis „Android“ telefonų turėtojų vis dažniau gauna įvairius atnaujinimus, o kai kurie gamintojai siūlo ir ilgesnį palaikymo periodą nei anksčiau.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Vienas iš „Fairphone“ įkūrėjų sureagavo į „OnePlus“ atstovų pareiškimus: pažėrė skambių frazių ir pateikė problemos sprendimą

„Google“ savo naujausiems flagmanams pažadėjo 7 metus trunkantį programinės įrangos palaikymą, o analogišką žingsnį žengė ir „Samsung“, analogišką dalyką pasiūlydama visai „Galaxy S24“ serijai. Tačiau ne visi gamintojai pateikia tokius pažadus. Vienas jų – „OnePlus“.

Kinijos kompanijos atstovai savo išmaniesiems telefonams siūlo keturių metų palaikymą, kas reiškia, jog pirkėjai gaus keturis didžiuosius „Android“ atnaujinimus, o taip pat ir penkis metus trunkantį saugumo papildinių pateikimą. Ir, panašu, gamintojas neketina keisti savo planų.

„OnePlus“ direktorius neseniai šią situaciją pakomentavo ir plačiau, o apie tai skaityti galite paspaudę čia. Netrukus į tai sureagavo vienas iš „Fairphone“ įkūrėjų Miquelis Ballesteris. Jis įsitikinęs, kad ilgesnis programinės įrangos palaikymas yra tik dalis lygties.

„Kaip „Fairphone 2“, ilgiausiai iki šiol veikusio „Android“ telefono, ir vis dar naujo „Fairphone 5“, siūlančio aštuonerius garantuotus programinės įrangos palaikymo metus ir siekiančio dešimties, „kepėjai“, mes visiškai sutinkame, kad neremontuojami, klijuojami įrenginiai nėra pasiteisinimas dėl vidutiniškų programinės įrangos palaikymo įsipareigojimų“, - teigia „Fairphone“ vadovas.

M.Ballesteris patikino, jog daugeliui gamintojų reikėtų apsvarstyti tokį išmaniųjų telefonų, kuris leistų juos lengviau taisyti. Negana to, jis pasiuntė žinutė „OnePlus“ ir kitiems gamintojams.

„Ponas Liu ir visi kiti, kurie nerimauja dėl to, kad jų telefonų baterijos susidėvės dėl pernelyg ilgo programinės įrangos palaikymo – sprendimas yra labai akivaizdus – padarykite, kad ją pakeičiama“, - žinutę kolegoms pasiuntė vienas iš „Fairphone“ įkūrėjų.

Žvelgiant iš vartotojo perspektyvos, tokie gamintojų pasiteisinimai, atrodo ganėtinai juokingai. Manau dauguma nepyktų, jeigu telefonus gaminanti bendrovė pasakytų, kad pasiūlyti ilgesnį programinės įrangos palaikymą yra tiesiog per brangu ir reikalauja daug resursų. Bandymai pasakyti, kad techninė įranga ir besiskleidžianti naudotojo patirtis yra kliūtys, trukdančios ilgalaikiams atnaujinimams, leidžia manyti, kad galbūt „OnePlus“ turėtų spręsti šias problemas.

Žinoma, tokie „OnePlus“ atstovų komentarai irgi nėra visiškai laužti iš piršto. Tikriausiai daugeliui yra tekę susidurti su problemomis, kuomet į seną telefoną yra įdiegiama nauja programinės įrangos versija. Tačiau šiandieniniai įrenginiai veikia gerokai ilgiau nei anksčiau. Ką apie tai manote jūs? Ar gamintojai turėtų siūlyti ilgesnį jų palaikymą ir galbūt padaryti juos lengviau taisomus?

1 komentarų

Donce

Aukšiausios klasės įrenginiams,pateisinčiau ilgesnį palaikymą,nes ne kiekvienas,gali keisti tokį įrenginį kas metus ar du.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas