„OnePlus“ neketina siūlyti ilgesnio programinės įrangos palaikymą, pateikiamas itin vaizdingas to paaiškinimas

Lukas Snarskis

2024-02-09, 13:00

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų gamintojai vis labiau rūpinasi savo įrenginių programinės įrangos palaikymu. Daugelis „Android“ telefonų turėtojų vis dažniau gauna įvairius atnaujinimus, o kai kurie gamintojai siūlo ir ilgesnį palaikymo periodą nei anksčiau.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„OnePlus“ neketina siūlyti ilgesnio programinės įrangos palaikymą, pateikiamas itin vaizdingas to paaiškinimas

„Google“ savo naujausiems flagmanams pažadėjo 7 metus trunkantį programinės įrangos palaikymą, o analogišką žingsnį žengė ir „Samsung“, analogišką dalyką pasiūlydama visai „Galaxy S24“ serijai. Tačiau ne visi gamintojai pateikia tokius pažadus. Vienas jų – „OnePlus“.

Kinijos kompanijos atstovai savo išmaniesiems telefonams siūlo keturių metų palaikymą, kas reiškia, jog pirkėjai gaus keturis didžiuosius „Android“ atnaujinimus, o taip pat ir penkis metus trunkantį saugumo papildinių pateikimą. Ir, panašu, gamintojas neketina keisti savo planų.

Bendrovė labai džiaugiasi savo sprendimu nesiūlyti daugiau nei penkerius metus trunkančio savo įrenginių palaikymo, o dabar nusprendė paaiškinti, kodėl. Pasirodo, kad viskas yra susiję su sumuštiniais. Šią situaciją pakomentavo „OnePlus“ direktorius Kinderis Liu.

„Tiesiog pasiūlyti ilgesnį programinės įrangos palaikymą neturi jokios prasmės. Naudotojui svarbi ne tik programinės įrangos naujinimo politika, bet ir telefono naudojimo patirties sklandumas. Įsivaizduokite, kad jūsų telefonas yra sumuštinis. Kai kurie gamintojai dabar teigia, kad jų sumuštinio įdaras - telefono programinė įranga - bus tinkamas valgyti ir po septynerių metų. Tačiau jie nesako, kad sumuštinio duona - naudotojo patirtis - po ketverių metų gali būti supelijusi. Staiga septynerių metų programinės įrangos atnaujinimo politika tampa nesvarbi, nes likusi jūsų patirtis yra siaubinga. Kai mūsų konkurentai sako, kad jų programinės įrangos politika galios septynerius metus, prisiminkite, kad jų telefono akumuliatorius gali ir neišsilaikyti“, - kalbėjo K.Liu.

„OnePlus“ direktorius atkreipė dėmesį ir į tai, jog „OnePlus“ atlieka savo telefonų testavimą nepalankiausiomis sąlygomis su TÜV SUD, kad imituotų naudojimo metus ir užtikrintų „greitą ir sklandų“ veikimą net ir po ketverių metų.

Remiantis „Counterpoint Research“ pateikiama informacija, „Android“ telefonų turėtojai yra linkę atnaujinti savo išmanųjį telefoną kas ketverius metus, todėl „OnePlus“ veikiausiai į tai ir atsižvelgė, priimdama sprendimą dėl savo atnaujinimų politikos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas