„Xiaomi“ telefonai sulauks didžiulio atnaujinimo: „MIUI 13“ pasiūlys ilgaamžiškumą ir didesnį saugumą

Lukas Snarskis

2021-12-28, 15:50 (atnaujinta 2022-12-11, 15:49)

3 komentarai (-ų)
„Xiaomi“ telefonai sulauks didžiulio atnaujinimo: „MIUI 13“ pasiūlys ilgaamžiškumą ir didesnį saugumą

Kinijos milžinė „Xiaomi“ šiandien surengė spaudos konferenciją, kurioje pristatė gausybę naujienų. Ilgai lauktas renginys buvo pradėtas nuo naujosios „MIUI 13“ versijos išleidimo.

Pirmasis dalykas, kurį pabrėžė gamintojo atstovai – gerokai sklandesnis veikimas, kurį užtikrins „Xiaomi“ partnerystė „Thiel Labs“. Teigiama, kad naujoji vartotojo sąsajos versija pasižymės nuo 15 iki 52 proc. sklandesniu veikimu, lyginant su „MIUI 12.5“ variantu. Ir tai dar nėra viskas.

„Xiaomi“ sklandžiam veikimui ir optimizacijai skyrė labai daug dėmesio. „MIUI 13“ taip pat pasižymės gerokai mažesniu fone veikiančių programėlių resursų naudojimu. Kompanijos atstovų teigimu, po 36 mėnesių naudojimosi, įrašymo ir skaitymo greitis išlieka vos 5 proc. mažesnis. Tai rodo gerokai padidėjusį sistemos ilgaamžiškumą.

Nemažą dėmesį gamintojas skyrė ir vartotojų privatumui. „Xiaomi“ į naująją vartotojo sąsajos versiją integravo trijų žingsnių autorizacijos sistemą. Ši sistema naudos ne tik jūsų veido ar pirštų antspaudų duomenis, tačiau tam bus reikalingas ir asmens dokumentas. Tiesa, pastaroji naujovė greičiausiai bus prieinama tik Kinijoje ir europiečių ji nepasieks. Tačiau saugumas ir optimizacija – tikrai ne vieninteliai pasikeitimai šioje MIUI versijoje.

Su naująja „MIUI 13“ vartotojo sąsajos versija vartotojai turės žymiai geresnes galimybes susieti savo išmanųjį telefoną su kitais bendrovės produktais – planšetėmis, TV, dėvimaisiais įrenginiais ar išmaniųjų namų produktais. Specialaus dėmesio sulaukė ir bendrovės planšetės.

„Xiaomi“ sukūrė „MIUI 13 Pad“ versiją, kuris bus skirta planšetėms ir veiks išskirtinai gerai su dideliais ekranais aprūpintais įrenginiais. Kompanijos atstovų teigimu, šiai dienai jau yra paruošta daugiau nei 3000 programėlių, kurios galės išnaudoti šios vartotojo sąsajos privalumus. Pastaroji versija turės pagerintas kelių užduočių atlikimo galimybes ir pan.

Pokyčiai palietė ir MIUI vartotojo sąsajos dizainą. „MIUI 13“ bus aprūpinta nauju šriftu, o taip pat ir visiškais naujais ekrano paveikslėliais. „Xiaomi“ patobulino ir šioje sistemoje naudojamus valdiklius, kuriuos nuo šiol bus gerokai paprasčiau išdėlioti ekrane.

Žinoma, vienas didžiausių klausimų – kada pasirodys naujoji „MIUI 13“ versija? „Xiaomi“ atstovų teigimu tai turėtų įvykti jau labai greitai, tačiau tikslios datos pateikta taip ir nebuvo. „Xiaomi 12“ ir „Mi 11“ serijos telefonai naujinius turėtų gauti sausio pradžioje, o kitų įrenginių savininkams teks palaukti kiek ilgiau.

3 komentarų

MIUI

Na tik kinai ir prisigalvos sauguma su asmens dokumentais :D pilnai užtenka face id arba fingerprint... Na ekosistema tarp vienodu produktu irgi nieko naujo, nes jau dauguma pasidare, kad ju irenginiai tarpusavyje sklandžai susijungtu ir veiktu. Kaip kas sunku pasakyt, nes dabar netenka naudotis miui aplinka, bet iš seniau nepatiko, nes reklamu prikišta jau naudotis budavo tragedija ir dėl saugumo nesamonės visokios naudojantis ju programelemis. Tai bent tikiuosis nebeliku durnu reklamu kišimu ir nereikalingu programeliu, kur žmogus savo nožiūra realiai turėtu diegtis, o ne būt jau idiegtos ..

Aa

Kinai kaip visada pardavineja orą. Kam pristatinėti dalyka kurio dar nera.

Tanja

O kam kalbama apie apple produktus, jiems dar nepasirodžius?😁 Kvailelis....

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas