Ketinate įsigyti naują televizorių? Pagrindiniai dalykai, kuriuos būtina žinoti prieš įsigyjant naują modelį

Pranešimas spaudai

2023-11-06, 07:15 (atnaujinta 2023-11-06, 10:29)

4 komentarai (-ų)

Nėra vieno televizoriaus, kuris tiktų kiekvienam žiūrovui, teigia ekspertai. Šiandien reiklesnis vartotojas renkasi geriausią ir labiausiai individualų gyvenimo būdą atitinkantį televizorių įdėmiai įvertindamas technologijų ekspertų rekomendacijas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Ketinate įsigyti naują televizorių? Pagrindiniai dalykai, kuriuos būtina žinoti prieš įsigyjant naują modelį

Kokie televizoriai tinka sporto entuziastams, o kokie – filmų mėgėjams, klausiame „TP Vision“ vadybininko Mindaugo Slavinsko.

„Retai kuris pirkėjas išmano įvairias televizoriaus galimybes apibūdinančias technologijas ir terminus, todėl pirkinio pasirinkimas priklauso nuo eksperto nuomonės“, – sako Mindaugas Slavinskas.

Kaip žinoti, kokį televizorių pasirinkti?

Sporto ir kompiuterinių žaidimų mėgėjai turėtų atsižvelgti į kelias televizoriaus funkcijas.

„Pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į televizoriaus atsako laiką (ms) –jis turėtų būti kuo trumpesnis, ir atnaujinimo dažnį (Hz), kuris turėtų būti kuo aukštesnis. Tai padės sumažinti vėlavimą ir užtikrins sklandesnį žiūrėjimą. Rekomenduočiau pasidairyti „Philips“ LCD modelių nuo 8808 serijos ir visi OLED serijos televizoriai“, – pasakoja technikos ekspertas.

Pasak jo, visi šių metų OLED modeliai turi dar geresnes žaidimų funkcijas: suderinamumą su „Dolby Vision 4K 120Hz“, „AMD FreeSync Premium“ ir „Nvidia G-Sync“ palaikymą.

OLED908 išlieka geriausiu pasirinkimu

Šiais metais „TP Vision“ vasario mėnesį Amsterdame pristatė šių metų televizorių asortimentą ir OLED908 išlieka bendrovės 2023 m. flagmanu. Šis televizorius yra 55 colių, 65 colių ir 77 colių dydžio.

„Philips“ technikai užbėgo už akių ir OLED908 modelyje įdiegė pačią naujausią ir įdomiausią OLED technologiją, įskaitant „Micro Lens Array“ ir radiatorių, užtikrinantį 2100 nitų maksimalų ryškumą, taip pat integruotą „Bowers & Wilkins“ 80W 3.1 garso sistema“, – naujieną pristato „TP Vision“ vadybininkas Mindaugas Slavinskas.

OLED808 yra geriausiai įvertinta šių metų naujovė

OLED808 padidino savo pirmtako OLED807 pranašumą ir dabar šalia jau esamų 48, 55, 65 ir 77 colių versijų galima rinkti ir itin mažą 42 colių modelį.

„OLED808 asortimentas pasižymi naujojo septintosios kartos dirbtinio intelekto „7th Gen P5 AI“ galingumu su „Ambient Intelligence V2“ ir naujomis „Super“ skiriamosios gebos funkcijomis, taip pat apima didelio našumo 1000 nitų OLED EX plokštes, skirtas 55 colių ir didesniems ekranams, kad būtų užtikrinta puiki vaizdo kokybė. „Philips OLED808“ taip pat įdiegta sudėtinga trijų pusių „Ambilight“ sistema“, – teigia ekspertas.

„The One“ – puikus kainos ir kokybės santykis

Didžiulės sėkmės sulaukęs „The One“ tebėra itin svarbi „Philips Ambilight“ televizorių asortimento dalis ir 2023 m. antrąjį ketvirtį papildyta dviem naujomis serijomis – „8808“ ir „8508“, kuriuose įdiegtas 7-osios kartos P5 procesorius.

„The One“ serijos 8808 ir 8508 televizoriai pasižymi itin mažu vėlavimu su bet kuria konsole ir „aukštos kokybės WCG ekranais“. 8808 turi 120 Hz, o 8508 – 60 Hz ekraną, juose įdiegtos DLG ir HRS technologijos, sklandumui ir ryškumui užtikrinti,“ – apie kadrų atnaujinimo dažnį pasakoja Mindaugas Slavinskas.

„The One“ televizoriai rekomenduojama kino mėgėjams dėl kinematografiško vaizdo ir garso, „Dolby Vision“ ir „Dolby Atmos“ vaizdo bei garso failų palaikymo. Tačiau norint patirti dar daugiau įspūdžių rekomenduojama televizorių naudoti kartu su garso sistema.

Ir vis dėlto – OLED ar „The One“?

„Philips“ technikos ekspertas Mindaugas Slavinskas teigia, kad renkantis televizorių būtina atsižvelgti į keletą dalykų:

1. Technologijos. OLED televizoriuose naudojama organinių šviesos diodų technologija, kuri leidžia kiekvienam pikseliui rodyti šviesą atskirai. Vienuose televizoriuose yra LED ekranai, kuriuose vaizdui rodyti naudojamas LED šviesos šaltinis ir papildomi sluoksniai.

2. Vaizdo kokybė. OLED televizoriai pasižymi gilia juoda spalva ir dideliu kontrastu. Jų pikseliai gali atskirai išjungti šviesą, todėl gaunamas labai didelis kontrastas. Spalvų gama yra šiek tiek platesnė, todėl suteikiama daugiau spalvų atspalvių. „The One“ televizoriai taip pat gali pasiūlyti gana gerą vaizdo kokybę, tačiau jų kontrastas bus mažesnis nei OLED modelių. Tačiau „The One“ serija patiks tiems, kurie ieško vaizdo kokybės, naujausių technologijų ir draugiškos kainos derinio.

3. Garso kokybė. Brangesniuose televizoriuose integruota geresnė garso kokybė. OLED+ televizoriai su 5.1.2 „Bowers & Wilkins" garso korpusu skleidžia jaudinančiai sodrų, tikrovišką bet kokio žiūrimo ar klausomo turinio garsą. Į viršų nukreipti ir erdvinio garso garsiakalbiai skleidžia garsą aukštyn ir aplink, o dėl ikoniško dizaino su aukštųjų dažnių garsiakalbiais viršuje dialogai ir vokalai itin aiškūs. „The One" televizoriai yra protingas pasirinkimas. Žiūrėkite visą mėgstamą turinį puikia 4K raiška, žaiskite greitai ir pašėlusiai, lengvai prijunkite garso kolonėlę ir garsiakalbius bei labiau mėgaukitės muzika.

4. Paskirtis. Vieni televizoriai labiau tinka kompiuterinių žaidimų mėgėjams, kiti – sporto entuziastams, o treti – kinematografiniams vaizdams atkurti. Todėl renkantis televizorių svarbu, kas bus žiūrima per jį. Tikriems kino žinovams, mėgstantiems aukštesnius standartus – OLED televizoriai yra geriausias pasirinkimas. „The One" gaminiai pasižymi tokia kokybe bei svarbiausiomis funkcijomis kaip ir „premium" klasės modeliai, tik už itin konkurencingą vidutinę kainą.

4 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas