„Vertagear PL6000" apžvalga: aukščiausiems žaidimų gerbėjams skirta kėdė su keliais kabliukais

Justas Stasiulaitis

2021-12-02, 08:30 (atnaujinta 2021-12-02, 12:52)

0 komentarų
„Vertagear PL6000" apžvalga: aukščiausiems žaidimų gerbėjams skirta kėdė su keliais kabliukais

Patogi kėdė – neatsiejamas darbo vietos komponentas, tačiau ji svarbi ne tik dirbantiems prie kompiuterio, tačiau ir tiems, kurie žaidžia žaidimus. Menka paslaptis, jog šiandien kėdę savo darbo vietai ar žaidimų erdvei galima įsigyti nuo keliasdešimties eurų iki kelių šimtų, o bene labiausiai akį traukiantis objektas – žaidimų mėgėjams skirti produktai.

Vos tik pamatę šių tipų kėdes kiekvienas iš mūsų galime pasakyti, jog tai kėdė skirtą žaidėjams, daugiausiai dėl to, jog jos būna išskirtinio dizaino. Jos skiriasi nuo daugelio biuro kėdžių tuo, kad turi aukštą atlošą, skirtą viršutinei nugaros daliai ir pečiams palaikyti. Jas taip pat galima žymiai geriau pritaikyti savo poreikiams ir reguliuoti: porankių poziciją, nugarinės dalies kampą, juosmens atramos aukštį ir galvos atrama.

Žaidimų fanatams skirtomis kėdėmis susidomėjau ir aš, o tam nemažai įtakos padarė ir pasaulinė situacija, kuomet daugelis darbų persikėlė į namus. Pasaulis kiek pasikeitė ir didžiąja mūsų daliai tenka dirbti iš namų ir panašu, jog taip turėsime gyventi kurį laiką. Patogumas ir kiek įmanoma didesnis komfortas tapo itin svarbus faktorius, kuris gerokai palengvina darbo dieną.

Žaidimų kėdės gali atrodyti labai panašios ir gali būti sunku suprasti kuo jos skiriasi ir kaip išsirinkti geriausiai jums tinkančia. „Vertagear" yra populiarus prekinis ženklas pasaulyje, kuris gali pasiūlyti produktus kiekvienam. Šis gamintojas parduoda aukštos klasės produktus ir neieško būdų kaip sutaupyti, bet ieško geriausių sprendimų jų klientams. Šiandien apžvelgsime vieną geriausių jų kėdžių, „Racing Series" linijos, „PL6000" modelį.

Dizainas

Visų pirma, „Vertagear PL6000“ nėra pigi opcija, tačiau aukštesnė kaina turi ir savų privalumų. Gamintojas suteikia nemažai pasirinkimo laisvės ir tai leis jums rinktis iš septynių skirtingų spalvinių variantų. Tinkamiausią opciją turėtų rasti kiekvienas – jums siūlomos opcijos nuo tokių kaip juoda/balta arba tiesiog juoda iki kiek gerokai ryškesnių – kaip juoda/raudona ar juoda/žalia ir pan.

Mano testuotas variantas pasižymėjo juodos ir mėlynos spalvos kombinacija, tačiau spalvų vertinti šįsyk nesiimsime. Pirmasis dalykas, kuris vertas paminėjo – kėdės surinkimas, kas yra neišvengiama įsigijus šį „Vertagear“ produktą. Ir nuo pirmos minutės mane lydėjo pozityvios emocijos.

Instrukcija – itin aiški ir visa procedūra trunka ne ilgiau kaip 15 minučių. Vertėtų išskirti ir tai, jog instrukcijos iliustracijos yra kaip niekada aiškios ir iš esmės pakanka užmesti akį į jas ir viskas bus aišku. „Vertagear“ pasirūpino ir visais reikalingais įrankiais, todėl papildomai sukti galvos neteko. Po pirmųjų darbų – galima įvertinti ir patį produktą.

„Vertagear" kurdami šį modelį nebandė jo padaryti gražiausio ar labiausiai krintančio į akis, tačiau daugiausiai dėmesio skyrė sėdėjimo patogumui. Akivaizdų tai, jog gamintojas nesiekė savo logotipo padaryti ryškiausia dizaino detale, ką dažnai matome kitų gamintojų modeliuose. Žinoma, jo nepastebėti būtų labai sunku - logotipas solidžiai išsiuvinėtas galvos atloše. „Vertagear PL6000" kėdė turi gražias, subtilias, jūsų pasirinktos spalvos siūles, kurios tikrai gražiai žiūrisi.

Nesunku pastebėti ir itin storą kėdės atlošą, kuris yra pakankamai storas. Tai neabejotinas šio produkto privalumas – sėdėti itin patogu, o ir nugarai tai yra tikra palaima. Tiesa, vertėtų žinoti, kad ši „Vertagear“ kėdė nėra tarp lengviausių – jos svoris peržengia 25 kg, kas prideda papildomo stabilumo ir tvirtumo jausmo, nepaisant to kaip jūs sėdėsite.

Patvarumas

Kaip jau minėjau, tai tikrai nėra pigus produktas, o tai iš esmės iliustruoja kone kiekvienas šios kėdės komponentas. Garsiausi žaidimų rinkos prekės ženklai savo žaidimų kėdes gamina iš PVC arba PU tipo sintetinės odos. Abi šios medžiagos yra išskirtinės, patogios ir ilgaamžės. Tačiau „Vertagear PL6000“ modelyje naudoja PUC sintetinės odą.

Pastarasis sprendimas sukurtas remiantis tiek PVC, tiek PU sintetinės odos geriausiomis savybėmis, dėl to galite tikėtis, jog ši kėdė bus lygiai taip pat patvari kaip PVC, tačiau tokia pat švelni kaip ir PU sintetinė oda. Naudojantis šiuo „Vertagear“ produktu privalumus pastebėti nesunku – vizualiai ji atrodo itin kokybiška, o sėdėti ne tik minkšta, bet ir patogu.

Taip pat ji yra atspari vandeniui, o dėmės labai lengvai nusivalys. Sėdynės užpildas yra pagamintas iš didelio tankio putų, kad išlaikytų jūsų kūną ir pačios kedės formą. Rankų atlošai, kaip ir rankenėles skirtos reguliuoti sėdynes aukštį, kampą ir posvyrį yra plastikinės ir nesijaučia, kad būtų tokios pat kokybiškos, kaip sėdimoji dalis, dėl to nereiktų persistengi su jėga jei kuri nors rankenėlė užstrigs, nes ją galite nulaužti. Tai turbūt didžiausias šios kėdės trūkumas.

Nepaisant to, kedės pagrindas, tvirtinimai ir reguliavimo mechanizmas yra pagamintas iš tvirto metalo, kuris atrodo, jog turėtų būti itin tvirtas ir kokybiškas. Kedės ratukai taip pat yra itin kokybiški ir nepaisant apkrovos, jums nekils jokių nepatogumų stumdant kėdę. Verta paminėti, jog „Vertagear PL6000“ tinkama asmenimis, kurių ūgis siekia iki 203,2 cm, o svoris – iki 169 kg.

Funkcionalumas

„Vertagear“ mano testuotą „PL6000“ modelį aprūpino viskuo, ko to galima tikėtis iš žaidimų kėdės. Šis produktas leis jums reguliuoti aukštį, kampą, visą kėdę atlošti iki 140 laipsnių ir užfiksuoti jūsų norimu pakreipimu. Porankiai, pagalvės taip pat lengvai reguliuojasi ir galite jas pritaikyti pagal savo poreikius. Be to, kedės dizainas tolygiai paskirsto jūsų svorį, todėl galite valandų valandas sėdėti žaisdami žaidimus ar dirbdami.

Kiek aukščiau rašiau ir apie ne itin kokybiškai atrodančius šios kėdės porankius. Kalbant apie juos, tai nors jie ir neatrodo itin kokybiški, tačiau patogumo tai nesumažina. Juos taip pat galima reguliuoti keliomis kryptimis - galima pasirinkti norimą aukštį, tolį (kiek į prieki porankis bus išstumtas), taip pat plotį ir pasukti kokiu tik norite kampu.

Verta pastebėti ir dar vieną niuansą, kuris vėlgi susijęs su porankiais. Panašu, kad tai yra didžiausia „Vertagear PL6000“ kėdžių problema, nes juos reguliuojant – juntamas šioks toks netvirtumas. Nepaisant to, dirbant ar žaidžiant žaidimus – to pajusti nepavyko, tačiau reguliuojant – sunku nepastebėti.

Ergonomika

Visos viršuje paminėtos funkcijos suteikia galimybę susireguliuoti kėdę taip, kad ji atitiktų visus jūsų poreikius ir po visos dienos sėdėjimo nejaustumėte diskomforto. Visu tuo, neabejotinai, įsitikinau ir aš pats, tačiau tai dar tikrai ne viskas. Privalau trumpai paminėti ir specialų kedės užpildą, PUC sintetinę odą ir papildomą galvos pagalvėlę, kas leidžia jaustis itin patogiai sėdint.

Mano ūgis yra 180 cm ir nusileidus kėdę iki žemiausio lygio, puikiai pasiekiau grindis. Tačiau jei jūs esate žemesnis, ši kėdė gali jums netikti ir vertėtų peržiūrėti kitus „Vertagear" ar kitų gamintojus modelius. Bet jei jūs esate aukštas ir visuomet ieškojote kedės, kuri būtų pritaikyta būtent aukštesniems žmonėms, ši kėdė jums bus tiesiog tobula. Kaip jau minėjau, ji puikiai tinka asmenims iki 203,2 cm. Taip pat, jei esate stambesni, šios kedės plotis jums leis tikrai patogiai sėdėti nejaučiant diskomforto.

Verdiktas

Žaidimų gerbėjams skirtų kėdžių rinkoje yra, neabejotinai daug, o visos jos siūlo skirtingus privalumus ir, žinoma, turi skirtingus trūkumus. „Vertagear PL6000“ modelį galėčiau priskirti prie aukštesnės ar net aukščiausios kokybės modelių, o tai puikiai iliustruoja ir jo kaina.

Kaip jau minėjau, „PL6000“ modelio didžiausias trūkumas – ne itin kokybiškai atrodantys porankiai, kurie nepaisant to vis tiek yra pakankamai patogūs. Bet net ir žinant tai – šis produktas itin kokybiškas, patogus, o geri įspūdžiai, bent jau mane, lydėjo jau nuo pirmos akimirkos, kuomet prasidėjo surinkimo darbai.

Jeigu esate kiek aukštesnis ir kiek daugiau nei 350 eurų jums nėra problema – tuomet „Vertagear PL6000“ yra žaidimų kėdė į kurią būtina atkreipti dėmesį jeigu ieškote tokio tipo daikto į savo žaidimų ar darbo kambarį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas