Kai kuriems žaidimų gerbėjams tai labai nepatiks: vienoje platformoje galite likti be savo paskyros ir visų turėtų žaidimų, paaiškėjo ir to priežastys

MiTech.lt

2023-07-24, 15:30

0 komentarų

„Twitter“ naudotojas @PC_enjoyer, piratavimo ir kovos su DRM šalininkas, „Twitter“ parodė labai panašų į sukčiavimą „Ubisoft“ el. laišką, kuriame informuojama, kad buvo nesinaudota savo „Ubisoft“ paskyra, todėl bendrovė laikinai sustabdė neaktyvią paskyrą ir pranešė, kad ji bus uždaryta per 30 dienų pagal naudojimo sąlygas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kai kuriems žaidimų gerbėjams tai labai nepatiks: vienoje platformoje galite likti be savo paskyros ir visų turėtų žaidimų, paaiškėjo ir to priežastys

Žinutėje yra mygtukas „Cancel“ (atšaukti), kuriuo naudotojai gali palikti savo „Ubisoft“ paskyrą aktyvią. Vėlgi, visa tai atrodo gana įtartinai, tačiau vėliau bendrovės pagalbos tarnybos darbuotojai patvirtino, kad tai nėra sukčiavimas, o reali praktika, kuri atliekama su neaktyviomis paskyromis.

„Mes tik norėjome pranešti, kad galite išvengti paskyros uždarymo prisijungę prie savo paskyros per 30 dienų (nuo įspėjamojo el. laiško gavimo) ir paspaudę el. laiške esančią nuorodą „Cancel Account Closure“ (atšaukti paskyros uždarymą)“, – tviteryje rašė „Ubisoft“ palaikymo komanda.

Žinia, kad „Ubisoft“ internetinės parduotuvės naudotojams gali būti ištrintos visos jų paskyros su žaidimais, pažanga, kitais pirkiniais ir t. t., nesulaukė teigiamo atgarsio ir vėl sukėlė diskusijas apie tai, kiek bendrovės išlaiko kontrolės parduodant skaitmeninius daiktus.

Kaip ir daugelis kitų, „Ubisoft“ pasilieka teisę bet kada sustabdyti arba nutraukti savo paslaugų teikimą. Kūrėja teigia, kad ji automatiškai neuždaro neaktyvių paskyrų. Tačiau, kaip nurodyta jos naudojimo sąlygose, tam tikrais atvejais ji gali nedelsdama uždaryti neaktyvias paskyras, kad būtų laikomasi vietos duomenų apsaugos teisės aktų, tačiau tik tuo atveju, jei turi rimtų priežasčių manyti, kad atitinkama paskyra ir toliau bus nenaudojama.

„Ubisoft“ priduria, kad ji taip pat gali uždaryti ilgalaikes neaktyvias paskyras, kad išsaugotų savo duomenų bazę, tačiau „jums bus pranešta el. paštu, jei pradėsime jūsų neaktyvios paskyros uždarymo procesą“.

Kyla didelis klausimas, kiek laiko „Ubisoft“ paskyra turi būti neaktyvi, kad iškiltų grėsmė prarasti ją ir visus pirkinius. Remiantis „Twitter“ pranešimu, „Ubisoft“ teigia, kad neuždaro paskyrų, kurios neaktyvios mažiau nei 4 metus.

Kai kurie komentatoriai pažymėjo, kad tai, ką daro „Ubisoft“, yra neteisėta kai kuriose šalyse, net jos gimtojoje Prancūzijoje, ir kad tai panašu į slaptą būdą priversti žmones pirkti daugiau žaidimų jos platformoje.

„Ubisoft“, 23 šalyse išrinkta nekenčiamiausia vaizdo žaidimų bendrove, nėra svetima kontroversijoms. Praėjusiais metais dėl jos sprendimo uždaryti kai kurių senesnių žaidimų internetines paslaugas keliose skirtingose platformose ir padaryti kai kuriuos įsigytus žaidimus neprieinamus, ji sulaukė daug kritikos. Be to, buvo nesėkmingas NFT eksperimentas. Dar neaišku, ar bendrovė įsiklausys į kritiką ir atšauks neaktyvių paskyrų šalinimo politiką.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas