Maloni staigmena iš „Ubisoft“: „Prince of Persia“ sugrįžta

Rokas Gaidys

2020-09-12, 11:00 (atnaujinta 2021-04-27, 00:38)

0 komentarų
Maloni staigmena iš „Ubisoft“: „Prince of Persia“ sugrįžta

Turbūt ne man vienam „Prince of Persia“ sukelia nostalgiją, o paskutinį kartą jį buvau įsijungęs prieš daugiau nei 10 metų. Galima suprasti, kad ši legenda tapo įkvėpimu „Assassin‘s Creed“ franšizei, nes panašumų tarp jų yra tikrai daug. Turbūt labiausiai laiką eikvojanti funkcija, tai yra laipiojimas sienomis yra išlikusi iki šiol ir mano manymu ją padaryti smagesne ir įdomesne sugebėjo tik „Uncharted 4: Thief‘s End“, o visur kitur ji tebuvo laiko švaistymas, kuris prailgina žaidimo trukmę. Na per daug neišsiplečiant apie šias smulkmenas, noriu papasakoti apie dar vieną naują „Ubisoft“ projektą.

Kaip jau supratote kalbėsiu apie būtent Persijos princą, o tiksliau „Prince of Persia: The Sands of Time“, kuris kaip teigia „Ubisoft“ atstovai bus prikeltas antram gyvenimui. Prieš daugiau nei dvylika metų pasirodžiusiai daliai bus visiškai atnaujint grafika, mechanikos, o pats žaidimas bus išleistas ant tokios pačios platformos kaip „Odyssey“, „Origins“ ar naujoji „Valhalla“. Nors ir dabar originalas puikiai veikia, tačiau jis nebėra toks malonus akiai dėl pasenusios grafikos bei nepilnai atšlifuoto herojaus valdymo. Kaip teigia patys kūrėjai, bus panaudotos moderniausios technologijos, kurios puikiai išnaudos naujas tekstūras, animacijas, apšvietimą bei kitus vaizdo efektus, kas suteiks jam šiuolaikiškumo, tačiau išlaikys jį būtent tokį, kokį prisimename.

Kūrėjai teigia, kad „The Sands of Time“ jau tada atrodė grafiškai įspūdingai, tačiau ne dėl to jis tapo tokiu populiariu. Pagrindinė sėkmės priežastis buvo dėl balanso tarp kovojimo, tyrinėjimo, unikalių galvosūkių ir galimybės laipioti beveik visur, kur sugalvodavo žaidėjas. Na taip, žaidimas tikrai buvo kažkas tokio, ko mano manymu, nesugebėjo atkartoti niekas, nors bandymų buvo tikrai ne vienas.

Kaip žinoma, „Ubisoft“ su šiuo projektu jau dirba keletą metų ir kaip yra skelbiama, jis turėtų pasirodyti kitų metų pradžioje, o tiksliau sausio 21 dieną. 2008 metų „Prince of Persia“ tapo daugelio šios franšizės fanų numylėtiniu ir bene vienu iš paskutiniųjų joje. Tačiau pagaliau, po daugiau nei 12 metų sulauksime legendinio Persijos princo sugrįžimo. Na šį kartą „Ubisoft“ maloniai nustebino pristatydami tai, ko niekas tikrai nesitikėjo ir leidžia prisiminti senus gerus laikus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas