„Microsoft“ artėja prie istorinio sandorio įgyvendinimo: laimėta svarbi byla JAV teismuose, gali tapti kertiniu įvykiu istorijoje

MiTech.lt

2023-07-15, 12:43

0 komentarų

Apygardos teisėjas leido „Microsoft“ įsigyti „Activision – Blizzard ir atmetė FTC (Federalinės prekybos komisijos) prašymą dėl preliminaraus uždraudimo.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Microsoft“ artėja prie istorinio sandorio įgyvendinimo: laimėta svarbi byla JAV teismuose, gali tapti kertiniu įvykiu istorijoje

Kalifornijos šiaurinės apygardos apylinkės teismo teisėjas Corley sakė, kad jį tenkina „Microsoft“ pažadas išlaikyti „Call of Duty“ prieinamumą kitose platformose, įskaitant „Sony“, „Xbox“ ir „Nintendo Switch“.

Teisės pareigūno pareiškime teigiama, kad teismas nenustatė, jog FTC įrodė, kad susijungimas sumažins konkurenciją. Iš esmės tai reiškia, kad Prekybos komisijai neleidžiama sustabdyti sandorio, nors sprendimą galima apskųsti, jei dokumentai bus pateikti iki penktadienio pabaigos.

Teisėjas Corley atsižvelgė į 10 metų pariteto sutartį, kurią „Microsoft“ ir „Sony“ ketina pasirašyti dėl „Call of Duty“, taip pat į panašų susitarimą su „Nintendo“. JAV bendrovė taip pat perkels „Activision – Blizzard žaidimus į kelias debesų kompiuterijos žaidimų paslaugas, o tai nepakenks konkurencijai žaidimų pramonėje.

68,7 mlrd. dolerių (95,00 dolerio už akciją) vertės sandoriui jau pritarė Europos Sąjunga. „Microsoft“ vis dar bylinėjasi su Jungtinės Karalystės konkurencijos ir rinkos tarnyba (CMA), tačiau pranešama, kad abi šalys nusprendė sustabdyti bylą, kad galėtų derėtis su Didžiosios Britanijos priežiūros institucija dėl debesų kompiuterinių žaidimų problemų.

Brad‘as Smith‘as, „Microsoft“ prezidentas, ir Bobby Kotick‘as, „Activision – Blizzard“ generalinis direktorius, gyrė greitą teismo sprendimą. Atskiruose pranešimuose spaudai jie abu teigė, kad sandoris skatins konkurenciją debesų kompiuterijos žaidimų srityje, užuot ją slopinęs. Jis taip pat turėtų būti naudingas vartotojams ir darbuotojams, nes, kaip pranešama, pasibaigus susijungimui neplanuojama atleisti daug darbuotojų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas