„Netflix“ keičia savo pradinį planą: svarstoma kaip gauti pajamų iš platformoje siūlomų žaidimų, vartotojai gali susidurti su reklamomis

Lukas Snarskis

2024-01-08, 09:00

0 komentarų

Viena populiariausių turinio platformų „Netflix“ nuolat ieško būdų kaip pasiūlyti vis daugiau filmų ar serialų, tačiau tuo pačiu ir naujų galimybių. Platforma visame pasaulyje turi šimtus milijonų prenumeratorių, todėl naujovės yra geras būdas ne tik išlaikyti esamus vartotojus, bet ir privilioti naujus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Netflix“ keičia savo pradinį planą: svarstoma kaip gauti pajamų iš platformoje siūlomų žaidimų, vartotojai gali susidurti su reklamomis

„Netflix“ per pastaruosius dvylika mėnesių gerokai padidino savo žaidimų biblioteką, kuri skirta tiems, kurie nori padaryti pertrauką tarp filmų ar serialų žiūrėjimo. Paslauga gali naudotis visi „Netflix“ užsiprenumeravę naudotojai, o jos prieinamumas priklauso nuo konkretaus žaidimo.

Pranešama, kad dabar „Netflix“ ieško būdų, kaip gauti pajamų iš savo platformoje esančių žaidimų. Vienos populiariausių turinio platformų valdytojai svarsto įvairius būdus, neapsiribojant vien tik reklamų įtraukimu žaidimuose. Kaip skelbia „The Wall Street Journal“, „Netflix“ vadovai pastaruosius kelis mėnesius diskutavo apie įvairias galimybes, kad naudotojai grįžtų prie transliacijos paslaugos.

Pateiktos idėjos nėra naujos ir jau egzistuoja mobiliųjų žaidimų pasaulyje. Tai apima pirkimus žaidimuose, taip pat mokestį už aukštesnės kokybės žaidimus, tarp jų gali atsidurti ir tokie žaidimai kaip „Hades“. Taip pat yra svarstoma idėja, jog žaidimų platforma būtų prieinama pagal „Netflix“ prenumeratą, kas reikštų, jog pigesnių planų naudotojai – matytų reklamas tarp žaidimų.

Verta pastebėti, jog anksčiau „Netflix“ laikėsi pozicijos, kad nenori į savo žaidimų platformą įtraukti reklamų ar ieškoti kitų būdų, kaip iš to būtų galima uždirbti. Akivaizdu, kad situacija dabar yra pasikeitusi ir yra aktyviai dirbama šiuo klausimu. Ir tai neturėtų labai stebinti, atsižvelgiant į čia siūlomos žaidimų platformos populiarumą.

Kaip skelbia WSJ, per 2023 metus „Netflix“ žaidimai buvo atsisiųsti 81,2 mln. kartų, t. y. beveik tris kartus daugiau nei 2022 metais. Ir nors tai nėra milžiniški skaičiai, lyginant bendrame žaidimų rinkos kontekste, tačiau tai rodo pastebimą „Netflix“ siūlomos paslaugos populiarumo augimą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas