Netikėta naujiena: „Borderlands“ turi naujus savininkus

Rokas Gaidys

2021-02-03, 14:45 (atnaujinta 2021-04-27, 00:44)

0 komentarų
Netikėta naujiena: „Borderlands“ turi naujus savininkus

Žaidimų kūrimo studija „Gearbox“ labiausiai yra žinoma dėl savo „Borderlands“ serijos, kurios pirmoji dalis pasirodė dar 2009-aisiais. Žinoma po to sekė dar ne vienas jos tęsinys, iš kurių naujausias pasirodė dar 2019-aisiais. Šios franšizės sėkmė juos paskatino bandyti laimę ir kituose projektuose. Pavyzdžiui, „Battleborn“- žaidimas, kuris turėjo pastatyti į vietą „Overwatch“ jo populiarumo viršūnėje, taip ir neįgavo pagreičio ir praėjusios savaitės pabaigoje visi jo serveriai buvo uždaryti. Dabar panašu, kad ši studija turi naujus savininkus.

„Gearbox“ paskelbė, kad jie jungiasi prie „Embracer Group“- Švedijos bendrovės, kuri valdo dar kitą puikiai žinomą vaizdo žaidimų studiją „THQ Nordic“. Pirminiais duomenimis, sandėrio suma siekia 1,3 milijardo JAV dolerių. „Embracer Group“ be jau paminėtos „THQ Nordic“ taip pat priklauso „Saber Interactive“, „Koch Media“, „DECA Games“, „Amplifier Game Invest“ ir „Coffee Stain Holding“. „Gearbox“ vadovas R. Pitchford savo pranešime teigia, kad tai yra tik pradžia ir tai tikrai nėra stabdis, o gal net labiau pagreitinimas visų būsimų ateities projektų atžvilgiu.

Toliau jis savo pranešime teigia, kad „Embracer“ įkūrėjas L. Wingefors ir jis pats turi panašią studijos ateities viziją, o prisijungimas prie šios Švedijos milžinės išeis tik į naudą, nes pasak jo, visa įmonių grupė nuolatos išlaiko bendras vertybes, tačiau kartu ir leidžia visoms jos dalims dirbti savarankiškai. Pasak R. Pitchford, po trisdešimties metų karjeros vaizdo žaidimų industrijoje jie patys nori užsitikrinti ilgalaikę sėkmę, o tai padaryti būtent ir leidžia šis susijungimas.

Dabar naujausi „Gearbox“ savininkai jau kurį laiką ieško naujų studijų ir dar prieš kurį laiką sumušė naują rekordą, tai yra 13-os iš jų prisijungimą per vieną dieną. Apskritai, 5500 „Embracer“ darbuotojų šiuo metu dirba su daugiau nei 200-ais įvairiausių vaizdo žaidimų franšizių ir panašu, kad ateityje jų bus tik daugiau.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas