„Sony“ paskelbė netikėtas naujienas žaidimų gerbėjams: pirmąsyk prakalbo apie testavimus, kokių bendrovė dar nėra dariusi

Arnas Balčiūnas

2023-06-20, 07:15

0 komentarų

Nors „Sony“ palaiko kai kurių „PlayStation“ bibliotekos žaidimų srautinį perdavimą iš debesies serverio nuo 2014 m., šis palaikymas yra ribotas ankstesnių kartų konsolių žaidimams.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Sony“ paskelbė netikėtas naujienas žaidimų gerbėjams: pirmąsyk prakalbo apie testavimus, kokių bendrovė dar nėra dariusi

Visai neseniai, „Sony“ paskelbė, kad pirmą kartą pradėjo vidinius žaidimų srautinio perdavimo iš debesies iš „PlayStation 5“ bibliotekos bandymus.

Įraše oficialiame „PlayStation“ tinklaraštyje „Sony“ pasidalino:

Šiuo metu testuojame palaikomų PS5 žaidimų srautinį perdavimą iš debesies – tai apima PS5 leidinius iš „PlayStation Plus“ žaidimų katalogo ir žaidimų bandomąsias versijas, taip pat palaikomus žaidėjams priklausančius skaitmeninius PS5 žaidimus.

Kai ši funkcija bus paleista, palaikomų PS5 debesies žaidimų srautinis transliavimas bus pasiekiamas tiesiogiai jūsų PS5 konsolėje. Tai reiškia, kad „Premium“ nariams bus lengviau pasiekti mėgstamus žaidimus, prieš tai jų nesisiunčiant į PS5 konsolę.

„Sony“ pridūrė, kad PS5 debesijos žaidimų testavimas šiuo metu yra „ankstyvosiose stadijose“. Šiuo metu nėra jokios informacijos, kada ši funkcija bus prieinama visuomenei. Kai ji pradės veikti, bus prieinama žmonėms turintiems „PlayStation Plus Premium“ prenumeratą. Tokie žaidėjai šiuo metu gali transliuoti daugiau nei 800 PS4, PS3 ir senesnių žaidimų PS5 ir „Windows PC“ platformose.

Nors „Sony“ žaidimų debesies srautinio perdavimo paslaugas siūlė beveik dešimtmetį, bendrovės vadovas Kenichiro Yoshida vos prieš kelias savaites pripažino, kad ši technologija vis dar „labai sudėtinga“. Jis nurodė didelę delsą žaidžiant debesijos žaidimus kaip didžiausią rūpestį.

Nors žaidimai debesijoje vis dar gali būti sudėtingi, „Sony“ planuoja pasiūlyti PS5 gerbėjams galimybę žaisti žaidimus nuotoliniu būdu namų tinkle. Per savo „PlayStation Showcase“ renginį gegužę ji atskleidė būsimą produktą kodiniu pavadinimu „Project Q“. Iš esmės tai bus „Sony“ „DualSense“ valdiklio versija su dideliu ekranu viduryje, kuris bus prijungtas prie savininko PS5 konsolės, kad jie galėtų paleisti savo žaidimų biblioteką tame įrenginyje. Jį planuojama išleisti 2023 m. pabaigoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas