Artėjame prie visiško kracho: naudotų automobilių kainos pakilo tiek, kad greitai vaikščiosime pėsti

Lukas Snarskis

2021-10-16, 10:55 (atnaujinta 2021-10-16, 11:03)

30 komentarai (-ų)
Artėjame prie visiško kracho: naudotų automobilių kainos pakilo tiek, kad greitai vaikščiosime pėsti

Pasaulinis lustų trūkumas stabdo daugelio gamintojų gamybos planus, o tai turi įtakos ir naudotų produktų rinkai. Ypatingas kainų kilimas jau pastebimas automobilių rinkoje, o skaičiai Jungtinėje Karalystėje – įspūdingi.

Naudotų automobilių pardavėjai džiaugiasi pakilusia paklausa Jungtinėje Karalystėje, o vidutinės automobilių kainos rugsėjį, palyginti su ankstesniais metais, padidėjo net 30 procentų, praneša „Motorway“ kompanija, jungianti vartotojus su prekybos atstovais.

Didžiausią kainos augimą naudotų automobilių rinkoje užfiksavo „Aston Martin Vanquish“, kurio vertė nuo praėjusių metų trečiojo ketvirčio šoktelėjo 37 proc. - iki 84 tūkst. svarų (beveik 100 tūkst. eurų) kainos.

Didėjantis apetitas naudotoms transporto priemonėms puikiai atvaizduoja kaip pagrindinių automobilių gamybos komponentų, tokių kaip lustai, trūkumas tiekimo grandinėje keičia vartotojų įpročius visame pasaulyje. Tokia situacija, žinoma, yra neplanuota sėkmė asmenims, siekiantiems parduoti savo naudotas transporto priemones už gerą kainą.

Kasmetinės automobilių kainos visame pasaulyje, iki rugpjūčio mėnesio, padidėjo 19 procentų, tokius duomenis rodo „Atlanta“, Džordžijos valstijos Manheimo JAV naudotų transporto priemonių vertės indeksas, kurį parengė „Cox Automotive“.

„Naujų automobilių gaminama ir pristatoma labai nedaug, todėl kyla didžiulė problema dėl jų pasiūlos atsargų, o dėl to didėja paklausa naudotų automobilių erdvėje“,- esamą situaciją automobilių pardavimų rinkoje pakomentavo „Motorway“ kompanijos generalinis direktorius Tomas Leathesas. – „Lustų trūkumas automobilių sektoriui išliks kurį laiką“.

„Motorway“ – kompanija, kuri kasdien rengia automobilių aukcionus ir per mėnesį parduoda daugiau nei 8 000 automobilių, taip pat teigė, kad trečiąjį šių metų ketvirtį pardavė automobilių už 306 mln. svarų, kas yra maždaug 362,5 mln. eurų, o tai daugiau nei 300 procentų didesnė pardavimų apimtis nei tuo pačiu laikotarpiu 2020 metais.

Kompanija tikisi, kad ateinančiais metais jos aukcionų platformos metiniai pardavimai viršys 2 mlrd. Svarų ribą. Pasak „Motorway“, greta „Aston Martin Vanquish“ modelio populiariausių parduodamų automobilių sąraše atsidūrė „Opel Agila“ ir „Ford Focus“, aplenkę „Volkswagen Eos“. „Tesla Model S“ atsiliko nuo kelių kitų, populiaresnių modelių, nors šio modelio paklausa, per pastaruosius metus, išaugo 14 proc.

Bendrovės duomenimis, daugiau nei 3000 prekiautojų naudojasi „Motorway“ platforma, kurioje nuo jos pristatymo ir darbo pradžios 2017 m. buvo parduota daugiau nei 100 000 naudotų automobilių!

30 komentarų

Adolfas

Amerikos ekonomika,nusmuko"žalios energijos"kontekste,tik sunku tai pripažinti,laikas atmerkti akis ir daryti išvadą,ne tau Martynai mėlynas dangus,ne tau!

Antanas

Durneliai viską žiūri pagal ES tai ir atlyginimus darykime, pensijas, pašalpas, pagal Europos sąjungą.

Gytis

Kinkysim arklius, grysim atgal y praeity.

Psichiatro asistentas

O arklių tai nelabai yra...
Laimei, dviračių rasim-jiems čipų nereikia, galėsim masiškai sportuoti. Tiesa, valdžia is kuro akcizų gaus visišką šnipštą, švogeriai liks be algų, bet kam tai rūpi-kuo skubiau reikia pakelti kuro kainas, toliau stabdyti gyvenimą (ekonomiką), raginti visus ubagus įsigyti teslas, egtronus, lyfus ir pan. Dar būt gerai ir elektrines uždaryti, bet baisu į snukį nuo zmonių gauti...

Pala

Tu 1 klasę baigęs kad tiek klaidų darai kiekviename žodyje?

Hansas

Kokius vėjus rašai? Rašyk apie tautovežį passtą apie golfuką na ir audi o čia kokius aston martin

Ireland

Ką čia svaikstate:))) dėl manęs už milijonus pardavinekite aš savo seną mašinėlę susitvarkes pilnai ir važiuoju sau patenkintas be problemų ir apie kitą auto aš net negalvoju tad dėl manęs tai šimtas metų vat kuro kainos kad auga čia tai negerai.

Buduliui

Buduli, išmok rašybos, pas tavęs klaidų tiek, kad net baisu skaityti. Retorinis klausimas: -Ir kodėl šūdas visada išnyra į paviršių?

Nu

Pats budulis, ahujienas gramatikos speciallstas. Gal tau i seima kartu su bukalaurem

Stasys

Iki 2000m.auto l.geri.

Psichiatro asistentas

Kai kurie ir iki 2010 visai pusė velnio. Bet tie, kur su starteriais vietoj variklių, tepalus ryjantys kibirais, su dviem turbinom, iš 1 litro išsmaugiantys iki teorinių 200 arklių-šūdas paskutinis.

Vedėjas

Važinėju su Audi 100, 1988m. 2,3l. Benzinas-Lpg. Pakankamai pigi ekslpoatacija, kažin ar priduosiu į utilizaciją....

A100

Aš '84 silke 1.8 l iki 2012 važinėjau. Tikrai pigus išlaikymas,visi mechanizmai remontuojami.
Deja su rūdimis nesusitvarkiau.

algis

Kokią dar nesąmonę parašykite? ,,Pigu.LT,, blakseilas ( pasityčiojimas tiek iš lietuvių kalbos, tiek iš anglų). Visi gąsdinami ,tai prilygsta ...nusikaltimu!

GD

Tai labai gerai, kad kainos kyla, gal bent kiek tai pristabdys tą beprotiską vartojimo karuselę, vazinesim senais ir gerais auto, ne seni auto teršia aplinką, o naujų gamyba ir resursų naudojimas.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas