Artėjant atostogų sezonui – geros naujienos elektromobilių turėtojams: uostamiestyje išdygo trys naujos įkrovimo stotelės, pasiūlys pakankamai galios

Pranešimas spaudai

2024-05-02, 16:34

0 komentarų

Elektromobilių įkrovimo infrastruktūros vystytoja „Eleport“ atostogų sezoną pasitinka keliautojams svarbių projektų įgyvendinimu: Klaipėdoje jau atidaryta pirmoji sparčiojo įkrovimo stotelė „Stateta“ degalinėje, o gegužės 1 d., trečiadienį, „Helios Galerija“ prekybos centro aikštelėje pradės veikti dar dvi 300 kW bendros galios stotelės.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Artėjant atostogų sezonui – geros naujienos elektromobilių turėtojams: uostamiestyje išdygo trys naujos įkrovimo stotelės, pasiūlys pakankamai galios

Bendradarbiavimas su „Stateta“ degalinių tinklu padės „Eleport“ dar sparčiau plėsti įkrovimo infrastruktūrą ne tik pajūryje, bet ir kituose šalies regionuose.

„Atšilus orams pajūris tampa vis populiaresne vieta, o tai reiškia ir išaugusį šio regiono įkrovimo infrastruktūros apkrovimą. Žengdami į Klaipėdą ir spartindami plėtrą regionuose norime pasiūlyti elektromobilių vairuotojams daugiau įkrovimo prieigų ir padėti išvengti eilių prie sparčiojo įkrovimo stotelių. Dinamiškai paskirstoma įkrovimo galia ir greitas prisijungimas garantuoja maksimalų paslaugos patogumą.

Be to, mūsų stotelėse elektromobiliai įkraunami vien tik naudojant žaliąją energiją, todėl keliautojai prisideda prie išmetamo CO2 kiekio mažinimo“, – kalba „Eleport“ vadovas Lietuvoje ir Baltijos šalyse Kazys Pupinis.

„Stateta“ degalinėje Klaipėdoje atidaryta „Eleport“ įkrovimo stotelė žymi ilgalaikio įmonių bendradarbiavimo pradžią. Numatytose „Statetos“ tinklo degalinėse „Eleport“ įrengs 15 naujų sparčiojo įkrovimo stotelių. Atsižvelgiant į planuojamą apkrovą, kiekvienos įkrovimo vietos galia sieks nuo 200 iki 600 kW, o atskiros jungties – nuo 200 iki 240 kW.

Stotelės bus įrengtos ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Alytuje ir Klaipėdoje – bet ir Panevėžio, Prienų bei Marijampolės rajonuose, o taip pat šalia automagistralės A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda. Planuojama, kad iki 2025 m. vidurio „Eleport“ įkrovimo tinklą iš viso papildys „Stateta“ degalinėse įrengtų 30 naujų prieigų.

Patogesnės taps ir į pajūrį elektromobiliais vykstančių Šiaurės Lietuvos gyventojų kelionės. Šiauliuose, Gumbinės gatvėje „Eleport“ gegužės 1 d. pradeda veikti dvi bendros 300 kW galios įkrovimo stoteles. Vienu metu čia bus galima įkrauti keturis elektromobilius.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas