„Aston Martin“ keičia savo planus: bendrovė nusprendė atidėti pirmojo savo elektromobilio gamybą, paskelbtos ir to priežastys

Arnas Balčiūnas

2024-03-04, 17:11

0 komentarų

Automobilių rinka kinta ir šiai dienai daugybės dėmesio susilaukia elektromobiliai. Elektriniais varikliais aprūpintos transporto priemonės tampa daugelio gamintojų prioritetu, tačiau pastaruoju metu fiksuojamas mažėjantis susidomėjimas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Aston Martin“ keičia savo planus: bendrovė nusprendė atidėti pirmojo savo elektromobilio gamybą, paskelbtos ir to priežastys

Pastaruoju metu sumažėjęs pirkėjų susidomėjimas keičia ir kai kurių gamintojų planus. Dėl nepakankamos vartotojų paklausos „Aston Martin“ priėmė sprendimą ir metams atidėjo planus pristatyti savo pirmąjį baterijomis varomą elektrinį automobilį.

Bendrovės atstovų teigimu, pirmąjį savo elektromobilį ketinama pradėti gaminti 2026 metais, nors ankstesnis planas buvo gamybą pradėti dar 2025 metais. Verta pastebėti, jog „Aston Martin“ yra naujausias automobilių gamintojas, nusprendęs nukelti elektrifikavimo tikslus, nes investicijos į pajėgumus ir technologijas viršijo elektromobilių paklausą.

Praėjusį birželį Jungtinės Karalystės automobilių gamintojas pranešė, kad per ketverius metus, pradedant 2025 metais, pristatys keturis visiškai elektrinius automobilius, kurių eksploatacinėms savybėms pagerinti naudos Saudo Arabijos remiamos „Lucid Group“ technologiją.

„Vartotojų paklausa (red. past. BEV automobiliams), be abejo, „Aston Martin“ kainomis, nėra tokia, kokią manėme esant prieš dvejus metus", - tikino „Aston Martin“ vykdomasis pirmininkas Lawrence‘as Strollas.

L. Strollo teigimu, jog rinkoje yra daug didesnė iš tinklo įkraunamų hibridinių transporto priemonių paklausa, ypač tokiai bendrovei kaip „Aston Martin“, nes žmonės nori tam tikro elektrifikavimo, bet vis dar jaučia sportinio automobilio kvapą, pojūtį ir triukšmą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas