„Aston Martin“ keičia strategiją, susijusią su elektromobiliais: skelbia apie pasikeitusius planus, ir toliau ketina prekiauti vidaus degimo varikliais aprūpintais modeliais

Arnas Balčiūnas

2024-04-19, 16:54

0 komentarų

Automobilių gamintojai iš naujo vertina savo elektromobilių strategijas. Staigus šių transporto priemonių populiarumas paskatino daugelį pereiti prie tokių automobilių gamybos, tačiau dabar juntamas sulėtėjimas, kuris keičia kai kurių bendrovių planus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Aston Martin“ keičia strategiją, susijusią su elektromobiliais: skelbia apie pasikeitusius planus, ir toliau ketina prekiauti vidaus degimo varikliais aprūpintais modeliais

Bendrovė „Aston Martin“ neseniai perkėlė savo pirmojo baterijomis varomo automobilio pristatymą iš 2025 į 2027 metus ir dabar, vykdantysis bendrovės direktorius tikisi iki 2030 metų tęsti automobilių su vidaus degimo varikliais pardavimą, nes to pageidauja bendrovės klientai.

Bendrovės vadovas Lawrencas Strollas „Autocar“ teigė, kad „Aston“ pirkėjai trokšta automobilių su vidaus degimo variklių „garsu ir kvapu“, todėl yra įsitikinęs, kad jiems rinkoje visada atsiras vietos, ir tai yra viena iš priežasčių, dėl kurios automobilių gamintojas atideda savo elektromobilio gamybą.

Leidiniui jis teigė, kad susidomėjimas „Aston“ kaina yra didesnis, nei vartotojų susidomėjimas elektromobiliais, tačiau pridūrė, kad jų perėjimas prie elektros energijos vis tiek įvyks. Tiesiog tai užtruks ilgiau, nei planuota.

Tačiau šie būsimi vidaus degimo varikliais varomi „Aston“, bus šiek tiek elektrifikuoti. Automobilių gamintojas stipriai investuoji į savo V-8 ir V-12 varikliams skirtas „plug-in“ hibridines technologijas. Tai jiems padės atitikti didinamus emisijų standartus ir išlaikyti savo gaminių našumą. L. Strollas teigė, kad juos pardavinės tol, kol jie bus uždrausti.

Pramonės perėjimas prie baterijomis varomų elektromobilių ir toliau kelia iššūkių. Mažėjanti ir svyruojanti paklausa, didelės kainos ir įkrovimo infrastruktūros trūkumas toliau trukdo šių transporto priemonių naudojimą daugelyje vietų, todėl automobilių gamintojai patenka į sudėtingą situaciją, nes vienose rinkose perėjimas prie elektromobilių įvyksta greičiau, nei kitose.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas