Atsikratykite savo seno dyzelio ir pasinaudokite APVA kompensacija: viskas, ką reikia žinoti apie paramos gavimą, norintys turėtų paskubėti

Atšilus orams gyventojai ypač aktyviai domisi galimybėmis gauti kompensacinę išmoką už įsigytą paspirtuką, dviratį ar kitas darnaus judumo priemones ir viešojo transporto bilietus. Kvietimas šiai paramai dar galioja iki birželio 1 d., tad pasinaudoti ja dar gali visi, sunaikinusieji taršų automobilį ir nusprendę judėti žaliau.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Atsikratykite savo seno dyzelio ir pasinaudokite APVA kompensacija: viskas, ką reikia žinoti apie paramos gavimą, norintys turėtų paskubėti

Kompensacijos mokamos už įsigytus viešojo transporto metinius ar kitus bilietus, išskyrus vienkartinius viešojo transporto bilietus. Taip pat už E-piniginės papildymą viešojo transporto paslaugų išlaidoms. Jas galima gauti ir už dviračių, elektrinių paspirtukų, lengvųjų automobilių pasidalijimo paslaugų išlaidas.

Maksimali kompensacijos suma – 1000 eurų. 500 eurų kompensacija bus mokama už elektrinį dviratį, triratį ar keturratį, 300 eurų – už dviratį ar elektrinį paspirtuką. Išmoką galima gauti ne daugiau kaip už 2 vnt. (iš viso) pasirinktų mažiau taršių transporto priemonių.

Po truputį šylant orams – tai gali būti puiki galimybė įsigyti vasarišką transporto priemonę, pavyzdžiui, elektrinį dviratį ar paspirtuką. Kadangi išmoką galima gauti ne daugiau kaip už 2 vienetus pasirinktų transporto priemonių – tai reiškia, kad perkant du el. paspirtukus jūs atgausite iki 600 eurų, o du el. dviračius – iki 1000 eurų, kas yra maksimali kompensacija.

APVA kompensacijos pavyzdžiai

Tarkim, jūs nuspręsite įsigyti „iScooter i9 Max“ elektrinį paspirtuką, kuris internetinėje platformoje „Aliexpress“ kainuoja 366,22 eurus (su nuolaidos kodu EUR15L – įsigyti galite paspaudę čia). Perkant du vienetus jūs sumokėsite 732,44 eurus, o APVA teikiama kompensacija bus 300 eurų už kiekvieną paspirtuką.

Taigi, matematika labai paprasta – jūs sumokate 732,44 eurus, pateikiate prašymą ir APVA jums grąžina 600 eurų. Atgavus minimą sumą – jūs būsite išleidę tik 132,44 eurus, kas yra juokinga suma už du elektrinius paspirtukus.

Analogiška situacija yra ir su elektriniais dviračiais. Sakykim, iš „Aliexpress“ įsigysite „AVAKA BZ20 Plus“ elektrinį dviratį, kuris dabar kainuoja tik 849 eurus (nuolaidos kodas QXPKRVYLY3HU – įsigyti galite paspaudę čia). Jeigu perkate du tokius dviračius – sumokėsite 1 698 eurus.

APVA gali kompensuoti už du elektrinius dviračius, o bendra suma – 1 000 eurų. Taigi, po kompensacijos jūsų išlaidos už du vienetus elektrinių dviračių sieks vos 698 eurus.

Verta paminėti ir tai, jog jūs galite įsigyti ir pigesnę transporto priemonę nei maksimali kompensacijos suma. Tokiu atveju, jūs atgausite visus sumokėtus pinigus.

Kaip gauti APVA kompensaciją?

Kaip jau minėjome, APVA parama dviračiams bei kitoms transporto priemonėms įsigyti yra siūloma iki birželio 1 dienos, todėl norintys pasinaudoti šiuo pasiūlymu – reikėtų paskubėti. Procesas, norint gauti paramą – ganėtinai paprastas.

Paraiškas galima teikti tik elektroniniu būdu per APVA informacinę sistemą APVIS. Išsamesnės informacijos galima rasti APVA tinklapyje. Jeigu reziumuojant viską, ką jums reikia padaryti – procesą būtų galima suskirstyti į keturis žingsnius:

  1. Sunaikinate savo seną taršų automobilį ir gaunate sunaikinimo dokumentą;
  2. Įsigyti norimą elektrinį dviratį ar pasirtuką;
  3. Teikiate paraišką APVA su visais reikalingais dokumentais;
  4. Gaunate paramą.

Norėtumėme atkreipti dėmesį ir į tai, jog pildant paraišką dėl kompensacijos jums reikės pateikti pirkimo dokumentus, kurie privalo būti ne senesni kaip 2022 metų sausio 1 dienos. Privaloma pateikti ir apmokėjimo dokumentus bei gamintojo techninę specifikaciją.

7 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Petras

Jeigu kompensacija būtų verta mano automobilio rinkos kainos,tikrai ja pasinaudočiau. Ir manau ne tik aš.
Kodėl turėčiau skriausti save finansiškai ir gauti mažiau už savo auto, nei jis vertas. Kur čia ekologija?

Edis

kažkas parduos savo kogero vienintelį automobilį,paskui nusipirks paspirtuką.ir važiuos į darbą ir į sodą,kaip reklamoje.o šeima,tegul bėga iš paskos.kas povelnių,išmainys mašiną į dviratį.kodėl valdžioje tiek daug netikėlių,su tokiom kvailom įdėjom.

Edis

Kas per vėjai.parduosi savo sutomobilį,kuris yra galbūt visos šeimos.be kurio kogero ūkyje neišsivertum.ir paskui nusiperki paspirtuką,su kuriuo važiuoji ir į darbą ir į sodą.o šeima tegul bėga iš paskos.toks jausmas,kad valdžioje vien netikėliai.pastovei gimsta įdiotiškos įdėjos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas