Automobilių rinkoje – ženkliai didėjantis elektromobilių populiarumas: užfiksuoti kone rekordiniai rezultatai, kinų bendrovės užkariauja visą rinką

Arnas Balčiūnas

2023-11-04, 07:36

1 komentaras

Elektrinių automobilių populiarumas auga. Daugelis bendrovių gamina vis daugiau būtent tokiais varikliais aprūpintų transporto priemonių, o kai kuriose šalyse jų populiarumas – itin didelis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Automobilių rinkoje – ženkliai didėjantis elektromobilių populiarumas: užfiksuoti kone rekordiniai rezultatai, kinų bendrovės užkariauja visą rinką

Gamintojams kuriant vis daugiau elektrinių transporto priemonių – auga ir jų populiarumas. Neseniai pasirodė rugpjūčio mėnesio pardavimų statistika, kuri atskleidžia, jog pastarąjį mėnesį fiksuojami įspūdingi rezultatai.

Minėtąjį mėnesį parduota daugiau nei 1,2 mln. įkraunamų transporto priemonių, o tai yra trečias geriausias rezultatas istorijoje. Rugpjūtį iš viso buvo užregistruota 1 238 484 nauji įkraunami automobiliai, skelbia „EV-Volumes“. Tai yra net 45 proc. daugiau nei analogišku periodu pernai.

Elektrinių automobilių pardavimai rugpjūčio mėnesį sudarė 18 proc. visų transporto priemonių pardavimų, kas yra 3 proc. daugiau nei analogišku laikotarpiu pernai. Verta paminėti, kad tai taip pat yra vienas geriausių rodiklių šiemet.

Pranešama, jog neįkraunamų hibridų pardavimai siekė maždaug 800 tūkst., o pridėjus ir įkraunamų transporto priemonių pardavimus gauname jau kone ketvirtadalį visų automobilių pardavimų. Visiškai elektrinių pardavimai rugpjūčio mėnesį sudarė 13 proc. – buvo parduota 900 tūkst. tokio tipo automobilių.

Kalbant apie populiariausius automobilius, pirkėjai rinkose JAV elektromobilių milžinės „Tesla“ sukurtą „Model Y“ variantą. Šią transporto priemonę įsigijo beveik 116 tūkst. pirkėjų. Antroje vietoje rikiuojasi „BYD Song Plus“, o šio automobilio pardavimai siekia 57,6 tūkst. Trečioje vietoje – „Tesla Model 3“. Pastarąjį modelį įsigijo 48,8 tūkst. pirkėjų.

Įdomu tai, jog tarp dešimties populiariausių elektromobilių – net aštuoni modeliai yra pagaminti Kinijos gamintojų. Būtent BYD yra populiariausias tokių transporto priemonių gamintojas ir ženkliai lenkia antroje vietoje likusią „Tesla“. Kinų kompanijos pardavimai siekė 261,5 tūkst., o „Tesla“ su 170 tūkst. parduotų automobilių liko antroje vietoje.

1 komentarų

Algis

Pažiūrėsime kas bus su elektromobiliu po 10 metų t.y. remontas, baterijų keitimas ir t.t
p.s. ar elektromobiliai tikrai ekologiški ( elektra gaunama užmetus laidą ant debesies, o kur bus dedamos iseikvotos baterijos)

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas