Beveik milijonas „Tesla“ elektromobilių susiduria su netikėta problema: aptikta saugumo spraga, susijusi su saugos diržais

Bilis.lt

2022-03-06, 11:55 (atnaujinta 2022-11-29, 02:05)

0 komentarų
Beveik milijonas „Tesla“ elektromobilių susiduria su netikėta problema: aptikta saugumo spraga, susijusi su saugos diržais

JAV automobilių gamintoja „Tesla“ – nesibaigiančių problemų sūkuryje. Nors 2021 metai, žvelgiant į Elono Musko valdomos bendrovės pardavimus, buvo itin sėkmingi, tačiau įvairios bėdos dėl elektromobilių kokybės – niekaip nesibaigia.

„Tesla“ vadovai ir vėl priversti spręsti su automobilių kokybe susijusias problemas, o šįsyk – bėdos dėl neveikiančių pranešimų apie neprisisegtą saugos diržą. Ši problema liečia net 817 tūkst. bendrovės pagamintų transporto priemonių, o į sąrašą patenka „Model S“, „Model X“, „Model 3“ ir „Model Y“ serijų modeliai.

Remiantis Federaliniais motorinių transporto priemonių saugos įstatymais, reikalaujama, jog užvedus automobilį skambėtų įspėjamasis signalas jeigu priekiniai diržai nėra prisegti, o vos tik juos prisisegus – perspėjimo garsai pradingsta.

Aiškėja, kad „Tesla“ su tokiomis problemomis susiduria tuo atveju, kai vairuotojas pasišalina iš transporto signalui neišsijungus ir netrukus vėl į ją sugrįžta. Laimei, E.Musko valdoma kompanija šį nesklandumą galės išspręsti ganėtinai paprastai, o tam tereikės pateikti programinės įrangos atnaujinimus, kurie jau netrukus turėtų pasiekti paveiktus modelius.

„Tesla“ atstovai pabrėžė ir tai, kad dėl šios problemos nėra užfiksuotas nei vienas eismo įvykis. Pažymima ir tai, jog vairuotojai vis tiek būdavo informuoti apie saugos diržus, nes priminimas yra rodomas ir automobiliuose įrengtuose ekranuose.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas