BYD pristatė naująjį „Sea Lion 07“ elektromobilį: už itin patrauklią kainą pasiūlys puikias savybes ir funkcionalumą, siekiama konkuruoti su „Tesla“

Tomas Eidukevičius

2024-05-19, 10:54

0 komentarų

Kinijos automobilių milžinė pristatė naują vidutinio dydžio visureigį, kuris bus žinomas „Sea Lion 07“ pavadinimu. Naujasis elektromobilis pasiūlys didelį funkcionalumą, kuris bus prieinamas už itin konkurencingą kainą. Gamintojas neslepia, jog šis modelis turėtų konkuruoti su „Tesla Model Y“.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
BYD pristatė naująjį „Sea Lion 07“ elektromobilį: už itin patrauklią kainą pasiūlys puikias savybes ir funkcionalumą, siekiama konkuruoti su „Tesla“

Naujasis „BYD Sea Lion 07“ iš išorės primena „Ocean-X“ koncepciją, o kai kurie dizaino elementai yra panašūs kaip ir „BYD Seal“ modelyje. Šis elektromobilis yra pirmasis bendrovės produktas, sukurtas naudojant „BYD e-Platform 3.0 EVA“ platformą.

Jame įdiegta patobulinta baterijos „Cell-to-Body“ (CTB) integracija, kuri pagerina saugumą, nes sustiprina apsaugą nuo priekinio susidūrimo ir keleivių salono atsparumą deformacijai. „Sea Lion 07“ turi tris transmisijos variantus: dviejų varančiųjų ratų su 230 kW arba 170 kW elektros varikliais ir keturių varančiųjų ratų modelį su dviem varikliais, kurių bendra galia siekia 390 kW.

Skelbiama, jog modeliuose su vienu varikliu montuojamos dviejų dydžių baterijos - 71,8 kWh ir 80,64 kWh, todėl nuvažiuojama atitinkamai 550 km ir 610 km. Dviejų variklių modelio su didesne baterija nuvažiuojamas 550 km atstumas. Greičiausia AWD versija su 0-100 km/val. greičiu susidoroja per įspūdingą 6,7 sekundės laiką.

Vienas didžiausių naujojo „Sea Lion 07“ privalumų – jo įkrovimo greitis. BYD atstovų teigimu, įkrovimas nuo 10 iki 80 proc. truks vos 25 minutes.

Kalbant apie pagalbines priemones vairuotojui, šis elektromobilis yra pirmasis BYD modelis, kuriame įdiegta pažangi pagalbos vairuotojui sistema „DiPilot 100“. Šioje sistemoje integruota 12 ultragarsinių radarų, 5 mm bangų radarai ir 11 kamerų, kad būtų užtikrintos pažangios 2 lygio pagalbos vairuotojui funkcijos.

„BYD Sea Lion 07“ vairavimo įspūdžius pagerina 50 colių padidintos realybės priekinis ekranas. Tuo pat metu 15,6 colio centriniame ekrane veikia „DiLink 100“ sistema, kurią maitina 6 nm lustas, užtikrinantis sklandų valdymą balsu. Įspūdingą standartinės įrangos sąrašą papildo aplinkos apšvietimas su 128 spalvų parinktimis, 12 garsiakalbių „Dynaudio“ garso sistema ir 220 V maitinimo šaltinis.

Pranešama, jog pigiausias šios BYD naujienos modelis kainuos nuo maždaug 24,5 tūkst. eurų. Tiesa, bent jau kol kas ši naujiena bus prieinama tik Kinijos rinkoje, o informacijos apie elektromobilio debiutą tarptautinėje rinkoje nėra pateikiama.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas