„Dacia“ plėtoja savo pramoninį planą ir stiprina poziciją C segmente

Pranešimas spaudai

2023-03-22, 08:34

0 komentarų

2021 m. sausio 14 d. pristatant „Renaulution“ strateginį planą, „Dacia“ pristatė koncepcinį automobilį „Bigster Concept“, kuris atvėrė naujus horizontus šio prekių ženklo asortimentui, ypač C segmente.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Dacia“ plėtoja savo pramoninį planą ir stiprina poziciją C segmente

Ištikimas „Dacia“ dvasiai, „Bigster Concept“ yra 4,6 m ilgio, tvirtas ir erdvus automobilis, siūlantis viską, ko reikia šio segmento visureigiams. Jis turėtų būti pradėtas gaminti 2025 m.

2021 m. rugsėjį Miunchene vykusioje „IAA Mobility“ judumo parodoje buvo pristatytas pirmasis „Dacia“ prekių ženklo C segmento modelis „Jogger“, kuris įkūnija iš naujo sukurtą prieinamos ir universalios šeimos transporto priemonės koncepciją. „Jogger“ modelis, kurį galima užsakyti su penkiomis arba septyniomis vietomis, puikiai atspindi „Dacia“ poziciją ir dvasią. Universalusis „Jogger“, pasižymintis išskirtiniu erdvumu ir funkcionaliu, nuotykių dvasios kupinu dizainu, yra prieinamiausias šeimos automobilis rinkoje. Jį galima įsigyti su benzininiu, suskystintųjų dujų, o nuo 2023 m. sausio mėn. ir su hibridiniu varikliu.

CMF-B – konkurencinga ir universali platforma

Konkurencinga ir itin universali CMF-B platforma yra pagrindinė „Dacia“ pramoninės strategijos dalis.

Rumunijoje ir Maroke esantys pramonės objektai turi pajėgumų pagaminti:

  • skirtingų kėbulo tipų automobilius: sedanus, hečbekus ir visureigius B ir C segmentuose.

  • modelius su vidaus degimo, alternatyviais ir hibridiniais varikliais, užtikrinančiais atitiktį besikeičiančioms taisyklėms.

  • 4,1–4,6 m ilgio dviejų ir keturių varančiųjų ratų transporto priemones.

Ši platforma suteikia „Dacia“ didelį judrumą ir padeda prekių ženklui paspartinti savo verslo planą, kuris padėtų įgyvendinti produktų planą, ir pradėti C segmento puolimą.

Nauji modeliai, skirti Mioveni ir Tanžero gamykloms

Mioveni gamykla Rumunijoje buvo atidaryta 1968 m. ir yra istorinis prekių ženklo „Dacia“ pramonės objektas. Dabar tai yra pavyzdinis pramoninis kompleksas su kėbulų surinkimo padaliniu, mechanikos ir važiuoklės padaliniu, liejykla ir logistikos platforma. Šiuo metu Miovene gaminami keturi prekių ženklo modeliai: „Duster“, „Sandero Stepway“, „Logan“ ir „Jogger“.

Nuo 2024 m. naujos kartos „Duster“ bus gaminami Miovene, naudojant CMF-B platformą.

Nuo 2025 m. pasirodys ir naujas „Dacia“ automobilis – C segmento visureigis, sukurtas pagal „Bigster Concept“ koncepciją.

Siekiant paskirstyti apkrovą tarp „Dacia“ gamyklų ir padėti prekių ženklui įsitvirtinti C segmente, nuo 2024 m. antrojo ketvirčio „Jogger“, įskaitant „Jogger HYBRID 140“, taip pat bus gaminami Tanžero gamykloje Maroke.

„Praėjus dvejiems metams po „Renaulution“ strateginio plano pristatymo, „Dacia“ sėkmingai užbaigė radikalios transformacijos etapą, atnaujindama visą savo asortimentą, diegdama naują prekių ženklo identitetą ir stiprindama elektrifikaciją modelių gamoje. Dabar daugiausia dėmesio skiriame C segmento puolimui, todėl rengiame savo verslo planą ir toliau laikomės savo vertybių: teikti klientams tai, kas svarbiausia, ir siūlyti geriausią kainos ir kokybės santykį.“ Denis Le Vot, „Dacia“ ir generalinis direktorius

2012 m. pradėjęs veikti Tanžero pramonės objektas iš esmės keičia Maroko automobilių pramonę, nes į aplinką neišmeta anglies dioksido ir neišleidžia jokių pramoninių nuotekų. Tanžero gamykloje taip pat gaminami automobiliai su CMF-B platforma ir daugiausia gaminamas „Dacia Sandero“, kuris nuo 2017 m. yra privačių klientų Europoje perkamiausias automobilis.

„Visos pramonės komandos yra pasirengusios „Dacia“ C segmento puolimui. Jų kompetencija ir kasdienis įsipareigojimas, taip pat mūsų pramoninės sistemos lankstumas ir efektyvumas leidžia mums palaikyti prekių ženklą ir patenkinti klientų lūkesčius.“ Christophe Dridi, „Dacia“ pramonės viceprezidentas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas