Dalyje „IKI“ aikštelių pradeda veikti visą parą nemokamas parkavimas elektromobilių įkrovimui

Pranešimas spaudai

2024-03-19, 15:00

0 komentarų

Elektromobilių įkrovimo tinklas „Inbalance grid“ kartu su prekybos centru „IKI“ elektromobilių vairuotojams suteikia galimybę nemokėti už parkavimą įkrovimo sesijos metu. Tokia naujovė galios įmonės „CityPro“ administruojamose parkavimosi aikštelėse.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Dalyje „IKI“ aikštelių pradeda veikti visą parą nemokamas parkavimas elektromobilių įkrovimui

Lietuvoje tokia naujovė, kai privačiose automobilių stovėjimo aikštelėse elektromobilių vairuotojams už parkavimo vietą mokėti nebereiks įkrovimo sesijos metu bet kuriuo paros metu, pristatoma pirmą kartą.

Pasak elektromobilių įkrovimo technologinius sprendimus kuriančios ir įkrovimo stotelių tinklą „Inbalance grid“ valdančios įmonės vadovo Simono Stankaus, tokie sprendimai padės spręsti miegamuosiuose rajonuose vis dar opias automobilių stovėjimo vietų trūkumo bei elektromobilių įkrovimo taškų infrastruktūros prieinamumo problemas.

„Mūsų sprendimai padeda elektromobilių vairuotojams patogiau įsikrauti transporto priemones bei lengviau rasti vietą, kur juos parkuoti. Kartu su partneriais nuo šiol atveriame 11 aikštelių visoje Lietuvoje, kuriose vienu metu gali krautis 64 elektromobilių,“- sako S. Stankus.

Jis išskiria ir pagrindinius naujovės privalumus „Inbalance grid“ tinklo klientams: nebelieka dvigubo apmokestinimo mokamo parkavimosi vietose, nebelieka būtinybės turėti asmeninę įkrovimo stotelę, išvengiama kovos dėl parkavimosi vietos daugiabučio namo kieme, be to, elektromobilis gali krautis kol vairuotojas ilsisi, miega, ar dirba – tada, kada vairuotojui patogu.

„Inbalance grid“ įkrovimo metu nemokamo parkavimo elektromobiliams idėją realizavo kartu su išmanias automobilių stovėjimo aikštelių pravažiavimo kontrolės sistemas kuriančiais partneriais „CityPro“. Vairuotojams užteks pasirinkti savo vairuojamo elektromobilio valstybinius numerius „Inbalance grid“ mobiliojoje programėlėje – ir įkrovimo sesijos metu, parkavimo aikštelėje mokestis už parkavimą taikomas nebus.

„Kelių įmonių partnerystės būdu sukurta integracija prisidės prie draugiškesnės aplinkos vystymo Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Kėdainių ir Kretingos miestuose, o ateityje planuojame šią naudą išplėsti ir didesniam ratui Lietuvos gyventojų,“- sako A. Beržinskas

Bendrovės „IKI Lietuva“ Energetikos projektų vadovė Dovilė Černiauskienė ateityje planuoja sukurti ir daugiau naudų savo klientams, pasirinkusiems tvaresnį transporto būdą.

„Visada stengiamės kurti tvaresnę ir energetiškai efektyvesnę aplinką ir savo parduotuvėse, ir gamyboje, o taip pat paskatinti tą daryti ir mūsų klientus. Todėl labai džiaugiamės kartu su „Inbalance Grid“ ir „CityPro“ įgyvendę elektromobilių įkrovimo idėją, kuri leido tuo pat metu nemokėti ir už automobilio parkavimą,“- sako D. Černiauskienė.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas