Daugeliui lietuvių tai kelia tikrą galvos skausmą: kokį automobilį rinktis - dyzelis, benzinas, hibridas ar vis dėlto elektrinis?

Arnas Balčiūnas

2023-03-10, 08:15

4 komentarai (-ų)

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektromobiliai, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius. Tačiau jie patinka tikrai ne visiems.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Daugeliui lietuvių tai kelia tikrą galvos skausmą: kokį automobilį rinktis - dyzelis, benzinas, hibridas ar vis dėlto elektrinis?

Daugeliui aktualus klausimas – kokiu kuru varomą automobilį turėtumėme rinktis? Šiai dienai internete, o taip pat ir mūsų portale, pastebime itin aktyvias diskusijas ir daugelis pasiskirstę į priešingas stovyklas. Kai kurie giria elektrinius automobilius, tačiau nemaža dalis juos peikia ir siūlo rinktis vidaus degimo varikliais aprūpintas transporto priemones.

Nuomonių ir argumentų šiuo klausimu daug. Kiekviena stovykla žino savo mėgiamos transporto priemonių grupės privalumus, jos trūkumas ir pan. Šiandien kviečiame jus sudalyvauti apklausoje, kuri vyks iki šio sekmadienio ir pabandyti išspręsti ramybės neduodantį klausimą – tai visgi, lietuviai nori benzininių, dyzelinių, elektrinių ar hibridinių automobilių?

Nors kai kuriose valstybėse elektromobilių sparčiai daugėja, o, pavyzdžiui, Norvegijoje, jų pardavimai jau lenkia vidaus degimo varikliais aprūpintų transporto priemonių skaičius, tačiau Lietuvoje situacija yra kiek kitokia. Šiai dienai mūsų šalyje yra registruoti tik kiek daugiau nei 7 800 elektromobiliai, o hibridinių automobilių skaičius siekia daugiau nei 53 tūkst. Nesunku nuspėti, jog didžioji dalis mašinų mūsų šalies keliuose – benzininės ir dyzelinės.

Ir nors elektrinių automobilių skaičius Lietuvoje išties nedidelis, tačiau nesunku pastebėti ir tai, jog jis nuolat auga. Palyginimui, dar praėjusių metų pradžioje mūsų šalyje buvo registruota tik 3 720 elektromobiliai, kas rodo, jog per dvejus metus šis skaičius išaugo gerokai daugiau nei dvigubai. Trumpai pažvelkime ir į dyzelinius bei benzininus automobilius.

Dyzelis – populiariausias transporto priemonių kuras Lietuvoje, o jį naudoja beveik 1,1 mln. automobilių. Benzininių automobilių skaičius yra gerokai mažesnis ir siekia tik kiek daugiau nei 370 tūkst. Tiesa, visa ši statistika pateikiama neįskaitant komercinės paskirties mašinų. O koks būtų jūsų pasirinkimas?

Kviečiame dalyvauti mūsų apklausoje, o savo komentarus apie pasirinkimą palikite komentarų skiltyje, kur galėsime aptarti geriausias opcijas ir kodėl vertėtų, o gal kaip tik ne, rinktis vieną ar kitą variantą.

4 komentarų

Ričardas

Elektromobiliai - ateitis. Tačiau elektros energija turi būti ,,žalia". Turi būti išvystyta aptarnavimo ir serviso infrastruktūra, išspręstos utilizavimo problemos. Be to, kaina turi būti demokratiška. Dabar elektromobilis yra madingas daiktas.

Antanas

Aš naudoju WV Caddy ir tai nuostabus auto.Ir talpus,ir ekonomiškas.. dyzelinas.Taip man brangiau už benziną -dujos gaunasi.Bet jau 60000 tuoj būsiu prasukęs nuo 185000 ir jokių problemų su 1.9 l.55kw.Kitas bus tikrai kedis

Albinas

Naudoju patogią mašiną su 2 ltr. benzinu ir dujas. Manau š.metu optimaliausias variantas.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas