Didieji automobilių gamintojai turėtų ne juokais sunerimti: į Europą netrukus žengs didelių ambicijų turinti Kinijos bendrovė

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektrinės transporto priemonės, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius. Žinoma, vis labiau populiarėja ir Kinijos bendrovės, kurios savo produktus atgabena ir į Europą.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Didieji automobilių gamintojai turėtų ne juokais sunerimti: į Europą netrukus žengs didelių ambicijų turinti Kinijos bendrovė

Kinijos kompanija „HiPhi“ jau netrukus ketina pristatyti naująjį „HiPhi Y“ elektrinį automobilį, kurio debiuto laukiama jau balandžio mėnesį. Tai bus trečiasis šios bendrovės elektrinis modelis, o taip pat ir mažiausias bei pigiausias, lyginant su kitais dviem. Tačiau šios transporto priemonės debiutas įvyks ne tik Kinijoje, tačiau ir Europoje.

Vyriausiasis „HiPhi“ kompanijos technologijų direktorius patvirtino apie šio modelio pristatymą, o taip pat atskleidė, jog ketinama jį pasiūlyti ne tik europiečiams, bet ir perkelti jo gamybą į Senąjį Žemyną bei kitus regionus. Toks bendrovės atstovo pareiškimas paaiškino ir kodėl šis elektromobilis taip skiriasi nuo savo pirmtakų. Tiesa, jis pažymėjo ir tai, jog nors tai ir bus pigiausias „HiPhi“ modelis, tačiau tai nereiškia, kad jis išties bus labai pigus.

Remiantis naujausia informacija, „HiPhi Y“ bus 4,9 metrų ilgio SUV, o tai reiškia, jog šis elektromobilis yra 6 centimetrais ilgesnis nei „Mercedes EQE SUV“ ir dviem centimetrais ilgesnis nei „Audi Q8 e-tron“. Būtent pastarieji du modeliai yra įvardijami kaip naujojo „HiPhi“ visureigio konkurentai Europoje.

Žvelgiant su kuo šis kiniškas elektromobilis konkuruos, akivaizdu, kad „HiPhi Y“ nebus pigus, tačiau jis bus pigesnis nei jo didesni broliai ir seserys, o tai gali padėti konkuruoti Europoje. Bendrovė mano, kad jau turi pakankamai įtakos, kad galėtų reikalauti aukštesnių kainų iš Kinijos rinkos, ir yra įsitikinusi, kad jos automobiliai bus parduoti. Įdomu yra tai, jog gamintojas nesitiki labai didelių pardavimų, tačiau savo produktus orientuoja į pirkėjus, kurie vertina individualumą ir kokybę.

Nors oficialiai šio elektromobilio techninės galimybės nėra skelbiamos, tačiau tikėtina, jog „HiPhi Y“ pasiūlys dvigubą elektrinį variklį su maždaug 500 kW galia. Kaip jau minėjome, šios transporto priemonės debiuto laukiama jau balandžio mėnesį, o tuomet paaiškės ir specifikacijos, ir kaina.

2 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Vilija

Nesuprantu, kodėl mes negerbiame savęs , kaip valstybės. Mus žemina, o mes padedame vystyti jų ekonomiką ir karinę agresiją.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas