E.Muskas ir „Tesla“ apsimelavo? Paaiškėjo, jog ne vienerius metus lauktas bendrovės šedevras nuvažiuoja ženkliai mažiau nei buvo skelbiama

MiTech.lt

2024-01-11, 07:45

1 komentaras

2019 metais įspūdingai pristatytas „Tesla Cybertruck” akimirksniu tapo tikru interneto hitu. Apie šį kampuotų formų keistuolį pasipylė komiški memai ir juokeliai, o kone visi entuziastai iš karto pateikė išankstinius užsakymus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
E.Muskas ir „Tesla“ apsimelavo? Paaiškėjo, jog ne vienerius metus lauktas bendrovės šedevras nuvažiuoja ženkliai mažiau nei buvo skelbiama

Pristatymo metu „Tesla” žadėjo, jog pirmieji automobiliai savininkus pasieks jau 2021 metais, tačiau „Cybertruck“ prekyboje pasirodė tik praėjusių metų pabaigoje ir netgi šiek tiek pakitęs, lyginant su tuo, kas buvo pademonstruota 2019 metais. Tačiau tai dar ne viskas.

Daugiau nei prieš ketverius metus „Tesla“ teigė, kad jos trijų variklių „Cybertruck“ nuvažiuos 500 mylių. Lapkričio pabaigoje vykusiame oficialiame pristatymo renginyje šie skaičiai buvo patikslinti: brangiausio modelio, dar vadinamo „Cyberbeast“, nuvažiuojama 320 mylių, o bazinio varianto – 250 mylių.

Kyle‘as Conneris iš „Out of Spec Motoring“ gyvai transliavo neoficialų 76 390 JAV dolerių kainuojančio visais ratais varomo „Foundation“ serijos „Cybertruck“ bandymą, norėdamas patikrinti, ar jis tikrai gali nuvažiuoti 320 mylių vienu įkrovimu.

Per penkias valandas trukusią transliaciją sunkvežimis su visureigio padangomis naktį važiavo Teksaso greitkeliu maždaug 70 mp/h greičiu, o temperatūra svyravo apie 7 laipsnius Celsijaus. Važiuodamas 100 proc. įkrauta transporto priemone, kol jos akumuliatorius beveik išsikrovė, Conneris nuvažiavo į prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelę ir važiavo ratais, kol dėl išsikrovusio akumuliatoriaus automobilis sustojo.

123 kWh akumuliatorius iš viso sunkvežimiu nuvažiavo 254 mylias. Conneris manė, kad automobilis sugebės peržengti 300 mylių ribą, bet to atlikti nepavyko.

Verta paminėti, kad EPA bandymų procedūros skiriasi nuo „Out of Spec Motoring“ atlikto bandymo procedūrų. Tam įtakos galėjo turėti ir pakankamai žema temperatūra, ir mažiau efektyvios visureigių padangos. Tačiau beveik 70 mylių nuvažiavimo atstumas yra nemažas skirtumas.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas