Elektromobiliai ir toliau stumia dyzelius ir benziną iš rinkos: paaiškėjo, kokius modelius europiečiai renkasi dažniausiai, vienas jų nustebins daugelį

Lukas Snarskis

2023-03-12, 14:10

0 komentarų

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektromobiliai, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Elektromobiliai ir toliau stumia dyzelius ir benziną iš rinkos: paaiškėjo, kokius modelius europiečiai renkasi dažniausiai, vienas jų nustebins daugelį

Europos automobilių rinka auga, o sausio mėnesį buvo užregistruota daugiau nei 910 tūkst. naujų automobilių, kas rodo 11 proc. metinį augimą. Nesunku nuspėti ir tai, jog užfiksuotas ir didėjantis elektrinių automobilių populiarumas, kurių šių metų pradžioje buvo parduota 3 proc. daugiau nei ankstesniais metais.

Remiantis naujausia informacija, elektromobilių pardavimai išaugi 17 proc., lyginant su analogišku periodu praėjusiais metais, tačiau sumažėjo iš tinklo įkraunamų transporto priemonių registracijų skaičius. Skelbiama, jog sausio mėnesį Europoje buvo užregistruota maždaug 65 tūkst. tokių automobilių, o tai yra 10 proc. mažiau nei 2022 metais.

Naujai registruotų elektrinių ir iš tinklo įkraunamų automobilių registracijos:

  • Elektros baterija varomi automobiliai (BEV): 93 000 vnt. (17 proc. daugiau nei prieš metus) ir 10 proc. dalis bendroje automobilių rinkoje.
  • Iš tinklo įkraunami elektromobiliai (PHEV): 65 000 vnt. (10 proc. mažiau nei prieš metus) ir 7 proc. dalis.
  • Iš viso: 158 727 vnt. (3 proc. daugiau nei prieš metus) ir 17 proc. dalis bendroje automobilių rinkoje.

Populiariausi automobilių modeliai

Naujausia statistika atskleidžia, jog populiariausiu elektriniu automobiliu Europoje tapo „Tesla Model Y“, kurį sausio mėnesį įsigijo 7 626 pirkėjai, o net 4 108 buvo užregistruoti Vokietijoje. Daugelio nuostabai, antras populiariausias modelis – tai „Volvo XC40“. Ši transporto priemonė buvo užregistruota 5 876 pirkėjų. Tiesa, šis „Volvo“ šedevras turi dvi versijas – visiškai elektrinę arba iš tinklo įkraunamą, o rezultatai pateikiami sudėjus abejų pardavimus.

Tarp populiariausių elektrinių automobilių Europoje rasime ir „Dacia Spring“. Šis automobilis atsidūrė trečioje vietoje su 4 239 registracijomis. Ketvirtoje pozicijoje – „Audi Q4 e-tron“, penktoje – „Volkswagen ID.3“.

Priminsime, jog populiariausi elektromobiliai pernai buvo du „Tesla“ modeliai – tai „Model Y“ ir „Model 3“, kurie buvo parduoti atitinkamai 138 373 ir 91 257 kartų.

Populiariausi automobilių gamintojai

Žvelgiant į populiariausių elektrinių ir hibridinių automobilių gamintojų – BMW, „Mercedes-Benz“ ir „Volvo“ lyderystė. Lyderių trejetas sausio mėnesį pelnė atitinkamai 8,6 proc., 8,2 proc. ir 7,8 proc. rinkos. Tarp populiariausiųjų rasime ir „Volkswagen“, „Tesla“, „Audi“, o taip pat ir „Peugeot“.

Vertėtų pastebėti ir tai, jog šis sąrašas sudarytas įtraukiant tiek pilnai elektrinius modelius, tiek ir iš tinklo įkraunamus hibridus. Jeigu žvelgtume tik į tuos rezultatus, kuriuos sudaro grynų elektromobilių pardavimai – viršūnėje neabejotinai atsidurtų JAV elektromobilių milžinė „Tesla“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas