Elektromobilio pristatymui ruošiasi ir „Ferrari“: oficialus debiutas jau netrukus, vadovas patikino, kad naujasis modelis bus triukšmingas

Arnas Balčiūnas

2024-04-13, 07:55

0 komentarų

Nors „Ferrari“ vis velkasi ir atrodo, kad oficialiai stoti į elektromobilių lenktynes pernelyg neskuba, bendrovė neketina praleisti progos susirasti dar daugiau klientų. Įmonė iš tikrųjų stato specialią gamybos liniją Maranelo mieste, kuri bus atsakinga už pirmąjį „Ferrari“ elektromobilį.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Elektromobilio pristatymui ruošiasi ir „Ferrari“: oficialus debiutas jau netrukus, vadovas patikino, kad naujasis modelis bus triukšmingas

Paskutinį ateinančių metų ketvirtį, „Ferrari“ planuoja pristatyti savo pirmąjį elektromobilį ir besiruošdama šiam įvykiui, birželio mėnesį ruošiasi atidaryti naują gamyklą Italijos Maranello mieste, kurioje gamins elektros variklius, baterijų paketus ir galios keitiklius.

Bendrovės vadovas Benedetto Vigna „CNBC“ teigė, kad žmonėms nereikėtų baimintis, kad jų pirmasis elektromobilis praras „unikalią“ vidaus degimų variklio teikiamą vairavimo patirtį. Jis patvirtino, kad jų elektromobilis nebus tylus.

„Kiekvienas mūsų pagamintas „Ferrari“ yra unikalus. Gamindami „Ferrari“, mes kreipiame dėmesį į jo našumą, dizainą, vairavimo bruožus ir tvarumą. Jei išmanote technologiją, jūs žinote, kad su elektriniais automobiliai jūs galite padaryti daug dalykų.

Kai kalbame apie tokius, kaip mūsų gaminamus prabangius automobilius, galvojame apie emociją, kurią galime suteikti savo klientams, o ne apie įprastus keleivinius automobilius, pavyzdžiui įprastus elektromobilius, kuriuos matote keliuose. Mes neabejojame, kad savo klientams galime suteikti unikalią patirtį ir panaudoti technologiją unikaliu būdu. Šiuo keliu mūsų bendrovė ėjo nuo pat jos pradžios“, - sakė „Ferrari“ vadovas.

„Ferrari“ inžinieriai dirba ties unikalaus savo elektromobilio garso kūrimo, „kuris sukeltų emocijas ir galėtų mesti iššūkį jų gerai pažįstamam vidaus degimo variklių keliamam garsui“. Šis garsas skamba labai panašiai, kaip dirbtinio išmetimo vamzdžio skleidžiamas garsas, tačiau mes neprarandame vilties, kad „Ferrari“ kaip nors pavyks sukurti unikalų ir į jį nepanašų garsą. Žinoma, laikas viską parodys.

Bendrovė prognozuoja, kad iki 2026 metų, apie 60 proc. jos pardavimų sudarys elektrinių ir hibridinių automobilių pardavimai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas