Elektromobilių rinkoje – istorinis susitarimas: dvi Pietų Korėjos milžinės praneša apie bendradarbiavimą, tai turėtų patikti daugeliui europiečių

Lukas Snarskis

2023-10-26, 06:45

0 komentarų

Pietų Korėjos milžinė „Samsung SDI“ pasiekė septynerių metų susitarimą su „Hyundai Motor“. Pranešama, jog nuo 2026 metų „Samsung“ aprūpins automobilių gamintoją elektromobilių baterijomis. Tai yra pirmas kartas, kuomet šios dvi kompanijos bendradarbiaus elektromobilių baterijų srityje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Elektromobilių rinkoje – istorinis susitarimas: dvi Pietų Korėjos milžinės praneša apie bendradarbiavimą, tai turėtų patikti daugeliui europiečių

Tarp „Samsung“ klientų galima rasti tokias kompanijas kaip „General Motors“, „Stellantis“ ar BMW, o dabar šį sąrašą papildys ir „Hyundai“. Pranešama, jog pastaroji bendrovė gaus prizmines baterijas, kurios bus gaminamos Vengrijoje. Šie akumuliatoriai bus naudojami europiečiams skirtuose automobiliuose.

Deja, tačiau finansinės šio susitarimo detalės nėra atskleidžiamos. Tiesa, ekspertai įsitikinę, jog „Samsung SDI“ per septynerių metų laikotarpį gali pagaminti baterijų, kurios galėtų būti panaudotos maždaug pusėje milijono elektromobilių.

Verta prisiminti, jog dar mėnesio pradžioje „Samsung SDI“ skelbė, jog bendradarbiavimui su „Stellantis“ ketina skirti maždaug 2 mlrd. eurų, kurie bus panaudoti antros elektromobilių baterijų gamyklos statybai. Pastaroji turėtų iškilti Indianoje, JAV. Jeigu viskas vyks pagal planą, naujoji gamykla savo veiklą pradės iki 2027 metų.

Skelbiama, jog „Hyundai“ iš „Samsung“ turėtų gauti prizminės linijos P6 varianto baterijas, kurios yra laikomos itin aukštos klasės. Šiuose akumuliatoriuose naudojamas 91 proc. nikelio turinčio NCA katodas ir nikalus silicio pagrindu pagamintas anodas - tai žada vieną didžiausių energijos tankių.

„Samsung“ ir „Hundai“ partnerystė vien baterijų tiekimu turėtų neapsiriboti. Pranešama, jog abi bendrovės nori plėsti bendrus mokslinius tyrimus, daugiausia dėmesio skirdamos naujos kartos akumuliatorių platformoms. Tikėtina, kad tai padės sukurti efektyvesnius, ilgaamžiškesnius ir galbūt net įperkamus elektromobilius jau artimiausiu metu.

„Samsung SDI“ turi ne tik platų portfelį, bet ir užima itin svarbią vietą kaip viena iš geriausių baterijų gamintojų pasaulyje, įrodžiusi savo meistriškumą diegdama naujoves ir bendradarbiaudama visoje pramonėje. Nuo 2023 metų „Hyundai Motor“" yra trečias pagal dydį transporto priemonių gamintojas pasaulyje, demonstruojantis savo pajėgumą tiek įprastinių, tiek elektrinių transporto priemonių srityje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas