Elektromobilių turėtojams Lietuvoje – fantastiška galimybė: galite iki 50 proc. pigiau įkrauti elektromobilio bateriją, sužinokite kaip

Pranešimas spaudai

2024-02-04, 10:22

5 komentarai (-ų)

Įsibėgėjus elektros rinkos liberalizavimui turbūt ne vienas elektromobilio savininkas pasvarstė, kad nepriklausomi tiekėjai galėtų, pavyzdžiui, teikti paslaugą, leidžiančią įkrauti elektromobilio bateriją tiksliai tomis valandomis, kai energija yra pigiausia. Ilgai laukti nereikėjo – būtent tokią galimybę savo klientams dabar siūlo nepriklausomas energijos tiekėjas „Enefit“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Elektromobilių turėtojams Lietuvoje – fantastiška galimybė: galite iki 50 proc. pigiau įkrauti elektromobilio bateriją, sužinokite kaip

Išmanusis elektromobilių įkrovimas veikia naudojantis programėle „Enefit Volt Home“, kuri suteikiama įsirengiant namuose bet kurią įmonės siūlomą įkrovimo stotelę. Ši programėle ne tik įkrauna elektromobilio bateriją tuo metu, kai elektros kainos „Nord Pool“ biržoje yra mažiausios, bet ir atlieka tai automatiškai.

„Pavyzdžiui, vakare vartotojas pasirenka, kad baterijos įkrovimo lygis iš ryto siektų 80 proc. ir ramiai nueina miegoti. Atsikėlus ryte elektromobilis jau bus įkrautas iki norimo lygio. Tačiau įkrovimas nebūtinai pradedamas vos prijungus įkrovimo laidą. Gali būti taip, kad elektromobilis krausis nuo pirmos valandos nakties iki trijų, o tada, tarkime, nuo penkių iki septynių. Programėlė visą procesą valdys atsižvelgdama į elektros kainas“, – komentuoja „Enefit“ privačių klientų segmento vadovas Julius Areška.

Neskaitant paties įkroviklio, norint naudotis išmaniuoju įkrovimu nereikalinga speciali įranga, nes paslauga yra suderinama su bene visais elektromobiliais. Kaip pažymi J. Areška, vartotojas tik turi būti pasirinkęs su birža susietą nepriklausomo elektros energijos tiekimo planą ir būti įsirengęs išmaniuosius skaitiklius.

Anot specialisto, patogu ir tai, kad „Enefit Volt Home“ programėlėje vartotojų nustatymai išsaugomi, tad parametrus reikės įvesti tik vieną kartą. Kitą dieną jau užteks prijungti įkrovimo laidą, o programėlė veiks pagal išsaugotus nustatymus.

Perpus mažesnės sąskaitos už elektrą

Skaičiuojama, kad prie elektros rinkos kainų prisitaikantis automatizuotas įkrovimas leidžia iki 50 proc. sumažinti išlaidas energijai.

„Daugumos žmonių kasdienės kelionės neviršija 50 kilometrų, o tam reikalingą energijos kiekį greitai galima atstatyti kaip tik tuo metu, kai elektros kainos yra mažiausios. Atsižvelgiant į tai, kad benzino kaina artėja prie 2 eurų už litrą, per metus nuvažiuojant mažiau nei 20 tūkst. kilometrų išlaidos degalams lengvai gali viršyti 2 tūkst. eurų. Išmanusis elektromobilio įkrovimas kainuos gerokai mažiau“, – komentuoja „Enefit“ privačių klientų segmento vadovas.

Pavyzdžiui, jeigu vidutinė elektros kaina „Nord Pool“ biržoje Lietuvos kainų zonoje gruodžio mėnesį siekė 0.1724 Eur/kWh (su PVM), tai vidutiniškai už 100 km kelionė su Lietuvoje šiuo metu populiariausiu elektromobilio modeliu „Leaf 40 kWh“, įkraunant bateriją naktį, išnaudojant pigiausias valandas biržoje, kainuotų apie ‒ 2.86 Eur, o su standartiniu benzinu varomu automobiliu – 9.8 Eur.

2,5 tonos mažiau taršos

Be to, elektromobilių vairuotojai kuria švaresnę aplinką. Skaičiuojama, kad vidutinis vidaus degimo varikliu varomas automobilis per metus į aplinką išmeta beveik 2,5 tonos CO2 arba maždaug tiek, kiek sveria didelis visureigis. Įkraunant elektromobilių baterijas 100 proc. žalia „Enefit“ elektros energija, vietinė tarša yra nulinė, o neigiamas poveikis aplinkai – minimalus.

„Artimiausiais metais naujų elektrinių, benzininių ir dyzelinių transporto priemonių kainos susilygins, o energetikos sistemoje atsiras dešimtys tūkstančių naujų elektromobilių. Vienintelis būdas užtikrinti patogią jų eksploataciją išvengiant didžiulių pradinių investicijų į galingesnį elektros tinklą – pradėti naudoti išmanųjį įkrovimą ir kitus pažangius sprendimus. Tai užtikrintas būdas taupyti visų mūsų pinigus“, – reziumuoja J. Areška.

Išmanųjį įkrovimą „Enefit“ jau siūlo tiek privatiems, tiek verslo klientams. Paslauga netrukus taps prieinama per tą pačią mobiliąją programėlę, tad tai bus ypač patogu, turintiems „Enefit“ įkrovimo stoteles tiek namuose, tiek darbe.

5 komentarų

Toma

visi tie vadinami patobulinimai paprastai per laika kitu galu atsiliepia, nes visas modelis pastatytas, kad pastoviai uz kazka moketum pinigus. "Verslas" visada sugalvos problemu ir iskart pakis jau gatava sprendima, kad tau butu geriau sia akimirka, bet ilgainiui vis vien susimokesi uz visa ta geri daugiau, nei nebutum nieko keites

Vilius

Gali būti, kad auto liks nepakrautas, nes elektra pasitaiko pigesė dieną nei naktį. Taip porą kartų nutiko žmonos kolegei.

Meskis

Pudrintojai.Po metu ar dvieju kaip soks kaina tai net zagsemim.Pudrino pries 4 metus kaimo zmonems isivesti nuotekas,kompensavo viskas buvo ok,o dabar jau nutare i metus karta sudaryti sutartis su labaratorija patikrai aisku uz pinigus,tikrins ar kakutis kokybiskas.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas