„Ford“ keičia elektromobilių gamybos strategiją: bendrovė siekia sumažinti nuostolius ir ketina pasiūlyti gerokai pigesnius modelius

Arnas Balčiūnas

2024-02-10, 15:00

0 komentarų

Elektrinių automobilių populiarumas auga. Daugelis bendrovių gamina vis daugiau būtent tokiais varikliais aprūpintų transporto priemonių, o kai kuriose šalyse jų populiarumas – itin didelis. Tačiau viena iš didžiausių problemų – aukštesnės tokių automobilių kainos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Ford“ keičia elektromobilių gamybos strategiją: bendrovė siekia sumažinti nuostolius ir ketina pasiūlyti gerokai pigesnius modelius

Gamintojai ieško būdų kaip galėtų pasiūlyti pigesnius elektrinius automobilius, o jau netolimoje ateityje turėtumėme išvysti nemažai tokių modelių. Tokių planų turi ir „Ford Motor“. Pranešama, jog bendrovė kuria nedidelius ir ženkliai pigesnius elektromobilius.

Remiantis naujausia informacija, „Ford“ siekia atgauti prarastas pozicijas ir galėtų labiau konkuruoti su „Tesla“ ar Kinijos gamintojais, kurie pastaruoju metu veržiasi tarp populiariausiųjų. Bendrovės generalinis direktorius Jimas Farley patikino, jog „Ford“ šiuo metu pertvarko savo elektromobilių strategiją.

„Mes taip pat koreguojame savo kapitalą ir daugiau dėmesio skiriame mažesniems elektromobiliams", - sakė J. Farley, kai „Ford“ paskelbė 2023 metų ketvirtojo ketvirčio pajamas.

Jis teigė, kad „Ford“ prieš dvejus metus bendrovė išsikėlė tikslą suburti komandą, kuri sukurtų didelių išlaidų nereikalaujančią elektromobilių platformą. Pagrindinė tokio plano priežastis - didelės kainos yra didžiausia kliūtis, trukdanti įtikinti pagrindinius automobilių pirkėjus rinktis elektra varomus automobilius.

J.Farley teigimu, naujoji „Ford“ platforma taps „kelių tipų transporto priemonių pagrindu“, kurios turėtų atnešti geresnius rezultatus. Praėjusiais metais „Ford“ patyrė 4,7 mlrd. JAV dolerių nuostolių, o šiemet prognozuoja, kad nuostoliai išaugs iki 5,5 mlrd. dolerių.

„Mes nė iš tolo nepriartėjome prie savo pelno potencialo“, - sakė „Ford“ generalinis direktorius. „Visos mūsų elektromobilių komandos negailestingai orientuojasi į mūsų produktų sąnaudas ir efektyvumą, nes didžiausia konkurencija bus nebrangūs „Tesla“ ir kinų sukurti modeliai".

Akivaizdu, jog mažėjant „Ford“ elektromobilių pardavimams, bendrovė siekia rasti išeitį, kaip sumažinti tam išlaidas ir padidinti gaunamas pajamas. Verta paminėti ir tai, jog gamintojas dar pernai sumažino elektrinių pikapų „F-150 Lightning“ gamybą ir padidino „Bronco“ visureigių ir „Ranger“ pikapų gamybą, kurie generuoja daugiau pelno.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas