„Hyundai“ atsikrato savo turtu Rusijoje: nepaisant milžiniškų nuostolių, gamykla parduodama už juoką keliančią kainą

Bilis.lt

2023-12-31, 13:29

1 komentaras

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje – daugelis šiai valstybei pritaikė pačias įvairiausias sankcijas. Rusai nebegali laisvai keliauti, įsigyti naujausius įrenginius tapo didžiulė problema ir tai tik dalis visų problemų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Hyundai“ atsikrato savo turtu Rusijoje: nepaisant milžiniškų nuostolių, gamykla parduodama už juoką keliančią kainą

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, daugelis technologijų bendrovių paskelbė apie pasitraukimą iš šios šalies rinkoje. Analogiškus veiksmus atliko ir daugelis automobilių gamintojų, o dalis jų ne tik pasitraukė iš Rusijos, bet ir pardavė visą savo turėtą turtą. Dabar tokių veiksmų ėmėsi ir dar vieną bendrovė.

Pranešama, jog „Hyundai“ planuoja parduoti savo gamyklą Rusijoje, o tai padarys už simbolinę kainą. Bendrovės gamykla bus parduota vos už 7 000 rublių, kas yra 69 eurai. Pietų Korėjos kompanijos laukia milžiniški nuostoliai, o „Hyundai atstovų teigimu, nuo 2022 metų sustabdžius veiklą šioje gamykloje patirta beveik 199 mln. eurų nuostolių.

Automobilių gamintojo atstovų teigimu, „Hyundai“ gamyklą siekiama perleisti bendrovei „Art-Finance“. Tiesa, Sankt Peterburge įkurta gamykla parduodama su sąlyga, jog sutartyje bus numatyta išpirkimo galimybė.

Kaip jau minėjome, „Hyundai“ sustabdė savo padalinio Rusijoje veiklą po to, kai šaliai buvo įvestos sankcijos po invazijos į Ukrainą. Analogiškus veiksmus žengė didžioji dalis automobilių gamintojų. Pietų Korėjos milžinė taip pat nėra pirmoji bendrovė, kuri parduoda savo gamyklas, esančias Rusijoje.

Dar gegužės mėnesį „Volkswagen“ pardavė savo turto Rusijoje tai pačiai „Art-Finance“ kompanijai, kurią remia automobilių pardavėjų grupė „Avilon“.

Verta paminėti ir tai, jog „Hyundai“, kartu su dukterine bendrove „Kia“, buvo tarp trijų geriausiai parduodamų prekės ženklų Rusijoje. Pasitraukus daugeliui automobilių gamintojų, Rusijos rinką užplūdo Kinijos kompanijos, o taip pat yra siekiama skatinti ir vietinių įmonių aktyvumą, tačiau tokie bandymai dažniausiai baigiasi visišku fiasku.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas