Įkalta paskutinė vinis į vidaus degimo variklių karstą? Įvesti pakeitimai, kurie sukels galvos skausmą ne tik vairuotojams, bet ir gamintojams

Pranešimas spaudai

2024-03-23, 19:55 (atnaujinta 2024-03-24, 05:59)

12 komentarai (-ų)

Europos Komisija jau kuris laikas planavo pristatyti griežtesnį transporto ekologijos standartą „Euro 7“, kuris bus taikomas visiems benzininiams ir dyzeliniams automobiliams, furgonams, sunkvežimiams bei autobusams.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Įkalta paskutinė vinis į vidaus degimo variklių karstą? Įvesti pakeitimai, kurie sukels galvos skausmą ne tik vairuotojams, bet ir gamintojams

Neseniai europarlamentarai balsavo už naujus „Euro 7“ taršos standartus lengvosioms mašinoms, furgonams, autobusams ir vilkikams.

Su ES Taryba jau suderintiems naujiesiems taršos standartams pritarė 297 EP nariai, 190 nepritarė, o 37 susilaikė. Lengviesiems automobiliams ir furgonams išlaikomi šiuo metu jau galiojantys „Euro 6“ taršos standartai, o vilkikams ir autobusams įvedami griežtesni „Euro 7“ taršos ribojimo reikalavimai.

Kartu pirmą kartą istorijoje nustatomi apribojimai padangų ir stabdžių nusidėvėjimo sukeliamai taršai bei elektromobilių ir hibridinių transporto priemonių baterijų ilgaamžiškumo reikalavimai.

Papildomai kiekvienas automobilis turės turėti aplinkosauginį pasą, kuriame būtų atspindėtos transporto priemonės degalų sąnaudos, išmetamų teršalų kiekis, trauko baterijų būklė ir panaši informacija.

„Pavyko surasti pusiausvyrą tarp aplinkosaugos tikslų ir gyvybiškai svarbių gamintojų interesų. Norime užtikrinti naujų mažesnių automobilių su vidaus degimo varikliais įperkamumą klientams ir kartu suteikti galimybę automobilių pramonei pasiruošti laukiamai sektoriaus pertvarkai. ES taip pat ribos stabdžių ir padangų taršą ir užtikrins didesnį akumuliatoriaus patvarumą“, - teigė EP pranešėjas Alexandras Vondra.

12 komentarų

Uostykit

Šliosus, vagys!!!
Afera gryna. Nebėra ko vogt, tai į žmonių kišenes nusitaikėt , padliūgos 😡???

Vidmantas

Artėja rinkimai į Europos parlamentą,tai pagalvokim ką rinksim?...

Efka

Čia tipo mažėjant naftos atsargoms ragina taip greičiau pereiti prie elektros? Bet ta visa likusi nafta anksčiau ar vėliau vistiek bus sudeginta kodėl to nepadarius sparčiau, o tie mokesčiai už Ale gamtos tarša kaip visad ateina iš to kad neturi už ką sau išmokų išsimokėti arba kompu susipirkt

Gediminas

Oooo kokios vinys. Baisu net skaityt. Euro 6 paliekam.... Padangų gamintojams vinys kalami. O prie ko čia vidaus degimo varikliai? Mersedes atšaukė savo planus mažinti vidaus degimo auto gamybas... Gerbiamasis šiek tiek pasidomėkite nutarimo esme ir tik tada klijuokite PASKUTINIO VINIES etikėtes

Vytautas

Vidaus degimo varikliai, mano nuomone, niekur nedings iki kokių 2050 metų, o iki to laiko ištobulės vandeniliu varomi automobiliai. Elektromobiliai ateities neturės.

XM

Kiek galima tą pačią nesamone perrašynėti. Kokį perrašynėti, niekas net neperskaito, copy- paste ir viskas, dykaduoniai.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas