Istorinis sprendimas automobilių rinkoje: Norvegijoje priimtas išskirtinis sprendimas, vidaus degimo variklių dienos jau visai suskaičiuotos

Lukas Snarskis

2023-08-04, 07:16

18 komentarai (-ų)

Elektrinių automobilių populiarumas auga. Daugelis bendrovių gamina vis daugiau būtent tokiais varikliais aprūpintų transporto priemonių, o kai kuriose šalyse jų populiarumas – itin didelis. Niekam ne paslaptis, jog Norvegija yra tarp lyderių visame pasaulyje, o tai kai kurias bendroves priverčia imtis atitinkamų sprendimų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Istorinis sprendimas automobilių rinkoje: Norvegijoje priimtas išskirtinis sprendimas, vidaus degimo variklių dienos jau visai suskaičiuotos

Pietų Korėjos automobilių gamintojas „Hyundai“, priėmė sprendimą ir paskelbė apie vidaus degimo varikliais aprūpintų automobilių prekybos stabdymą šalyje. Norvegijoje jau ne vienerius metus parduodama daugybė elektromobilių, o toks „Hyundai“ sprendimas neturėtų labai stebinti ir, tikėtina, nepadarys didelės žalos bendrovės pardavimams.

„Mes labai tikime savo turimų modelių asortimentu, o dabar, kai pristatėme visiškai naują „Ioniq 6“, atėjo laikas Norvegijos rinkoje parduoti tik elektrinius automobilius. „Ioniq 5 ir „Kona Electric“ jau seniai yra populiariausi mūsų automobiliai šioje rinkoje, todėl esame įsitikinę, kad mūsų elektromobiliai atneš mums tolimesnę sėkmę ir ateityje“, - teigė generalinis „Hyundai Motor Norway“ direktorius Thomasas Rosvoldas.

Pranešama, jog „Hyundai“ nuo 2020 iki 2022 metų Norvegijoje pardavė maždaug 25 tūkst. automobilių, o 92 proc. jų buvo elektriniai modeliai. T.Rosvoldas pažymi ir tai, jog Pietų Korėjos bendrovė yra tarp populiariausių automobilių gamintojų šalyje. Norvegijoje nuo šiandien bus galima įsigyti tris kompanijos elektromobilius – tai „Ioniq 5“, „Ioniq 6“ ir „Kona Electric“, kurie dar iki šio sprendimo sulaukė didžiulio norvegų susidomėjimo.

Priminsime, jog Norvegijos naujų automobilių pardavimo duomenys rodo, kad iškastiniu kuru varomų automobilių rinka mažėja beprotišku tempu. Kaip valstybė, Norvegija yra labai stipriai pažengusi elektromobilių bei jų infrastruktūros adaptacijos klausimais. Šalyje taikomi dideli mokesčiai transporto priemonėms, kurios varomos iškastiniu kuru, o tai stipriai parodoma jų kainą ir žalą aplinkai ir visuomenės sveikatai.

Šalies rinkoje elektrinės transporto priemonės tampa konkurencingesnės, o vietinė elektromobilių rinka nepaprastai išaugo ir visuomenei tapo prieinami vis naujesni EV (elektrinių transporto priemonių) modeliai.

18 komentarų

Paulius

Einama prie to, kad kuo labiau visus galėtų kontroliuoti ir valdyti. Juk nori kad ir pinigų nebūtų, tik elektroniniai. Kad mašinos būtų elektrinės, kad toli niekur nuvažiuot negalėtum. Juk alektros į kanistrus neprisipilsi.

Tvim

Pasakytos mano mintys apie visuotinę kontrolę.Butent taip ir yra.Bet mintis apie elektrinį auto, kaip kontrolės priemonę originali ir laisvai gali būti įjungta į bendrą kontrolės paketą, jei taip ir nusivystysim į tą pusę 😀.Kažkaip man ji kilus nebuvo,todėl ir pavadinau originalia.Bet neduok dieve 😀

Saulius

Na visu pirma kas liecia Norvegija ir elektromobilius galiu pasakyti tai ,kad dabartynė esanti Norvegijos vyriausybė Darbo Partija koalicijoje su Žaliūjių partyja lemia šituos veiksnius Norvegijoje.
Apie pačius el.auto dauguma norvegu juos perka , todėl ,kad mažesni keliu mokeščiai nes Norvegijoje daug yra mokamu keliu net ir mažuose miesteliuose apmokstinti ivažiavimai į juos nekalbu jau apie Osla nes ten viskas apmokestenta kas susiije su privačiu transportu ir neišimtis el.elektromobiliams iš pradžiu jiems nebuvo jokiu mokeščiu ,bet kai žmones pradėjo masiškai pirkti el.aut.atsirado ir jiems keliu mok. parkavimo mok. aišku mažesni negu vid.deg.,pabrango ikrovimo stotelėse parduodama el. vienas kw.apie 6 kr.(70 euro cnt.) Kai darbe kalbusi su norvegais tai praktiškai visi nepatenkinti esama situacija ir kiti net parduoda el.aut.ir perkasi benzinine ar dyzeline kurios taip pat jau sunku nusipirkti nauja.
O kas liečia visa privatu
transporta išvada: aplamai tai dar nėra taip blogai mokeščiai dar normalus ir gyventi šioje šalyje galima labai gerai.

Norvegas

Šiais metais e-mobiliu pardavimas norvegijoje katastrofiškai žemas. Čia dėl visokiausių mokesčių e-biliams.
Manau padarius dyzeliams ir benzinui kosminius autopassus, žmonės patys nustos pirkti auto su vidaus degimo varikliu.

Dujos

...tai jau supleškėjo pilnas laivas su elektromobiliais. Pirminė versija buvo kad nuo el.auto. Bet manau už babkes pakeis nuomonę ekspertai, nes smūgis el.auto, neva jie pavojingi garaže,požemyje, arti gyv.namo bendrai kur daug auto nakčiai palikti.

Bronius

Niekas nedraudė pirkti auto su vidaus degimo varikliais. Tai kokia teise dabar turi uždrausti ar ne per daug sau leidžia . Kai susidėjęs turimas auto tada ir spręsime patys o ne abejotino išsilavinimo ir supratimo piliečiai .

Jonas

Įdomu kelintą kartą skaičiuoja?.. Kol protingų ir sąmoningų žmonių bus - nepanaikins, nes naikinsime koloborantines vyresnybes...

Juozas

Tik korporacijos ir gali įpirkti naujus el auto.Mieste gal....O jei toliau?Kai kas jau perka dyz ar Benz generatorius tam,kad pakrauti elmobili....Apsurdas.

Elektriks

Durneliai ar suprantat,kad elektrine masina riboja jusu judejima,tam jos ir stumiamos,kad vergai niekur is gyvenamos teritorijos toli nevazinetu, mokesciai uz elektrine masina tokie patys, buvo mazesni anksciau,kol neprigavo reikiamo kiekio vergu, kaina el auto didele, o kai reikia baterija keist ji kainuoja tiek kiek masina..

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas