Pagrindinis dėmesys dirbtiniui intelektui: „Apple“ pristatė naująjį M4 mikroschemų rinkinį su neįtikėtinais naujausiais sprendimais

Arnas Balčiūnas

2024-05-08, 07:55

0 komentarų

JAV technologijų bendrovė „Apple“ vakar, antradienį, surengė spaudos konferenciją, kurioje pagrindinis dėmesys buvo skirtas naujiems planšetiniams kompiuteriams. Tačiau tai nebuvo vienintelė vakarykščio vakaro naujiena.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Pagrindinis dėmesys dirbtiniui intelektui: „Apple“ pristatė naująjį M4 mikroschemų rinkinį su neįtikėtinais naujausiais sprendimais

„Apple“ oficialiai pristatė ir naująjį M4 mikroschemų rinkinį, kuris bus naudojamas naujausiuose „iPad Pro“ modeliuose. Naujasis bendrovės lustas turi greičiausią iki šiol „Apple“ sukurtą neuroninį procesorių, galintį atlikti iki 38 trilijonų operacijų per sekundę.

„Apple“ atstovų teigimu, M4 lusto neuroninis procesorius yra greičiausias rinkoje, kad ir ką tai reikštų. Esmė, žinoma, ta, kad „Apple M4“ paverčia naująjį „iPad Pro“ nepaprastai galingu dirbtinio intelekto įrenginiu. O tai tik patvirtina gandus, kuriuose buvo teigiama, jog bendrovė šiemet didelį dėmesį skirs būtent dirbtiniui intelektui.

Naujasis M4 lustas turi dešimt branduolių, iš kurių 4 yra našumo branduoliai, o 6 - efektyvumo. Procesorius reklamuojamas kaip 1,5 karto spartesnis už ankstesniuose „iPad Pro“ naudojamą M2, tačiau gamintojas vengė jo palyginimo su anksčiau išleistu M3.

Mikroschema sukurta pagal antros kartos 3 nm technologinį procesą ir turi visiškai naują ekrano variklį, kuris palaiko tandeminį OLED ir 10 Hz-120 Hz „ProMotion“ palaikymą. Kalbant apie šio lusto vaizdo plokštę, ji turi 10 branduolių, o taip pat ir aparatiniu būdu pagreitintą spindulių sekimą, taip pat aparatiniu būdu pagreitintą tinklelio šešėliavimą.

Teigiama, kad M4 užtikrina tokį patį našumą kaip M2, naudodamas tik pusę energijos, ir tokį patį našumą kaip „naujausias kompiuterio lustas ploname ir lengvame nešiojamajame kompiuteryje“, naudodamas tik ketvirtadalį energijos.

Naujasis „Apple M4“ palaiko ne tik H.264, HEVC ir „ProRes“, bet ir aparatinį AV1 kodeko spartinimą. Remiantis naujausiais gandais, vėliau šiais metais pasirodys ir „Mac“ kompiuteriai su M4, tačiau oficialios informacijos apie tai kol kas nėra.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas