„Apple“ pristatė naujus „iPad Pro“ modelius: pasiūlys išskirtinius OLED ekranus, M4 lustą ir neįtikėtinai ploną korpusą, tačiau kaina privers išsižioti

Lukas Snarskis

2024-05-08, 07:55

0 komentarų

„Apple“ yra nepriklausoma įmonė, kurianti beveik visas savo įrenginiuose naudojamas dalis. Tai suteikia jiems aiškų pranašumą prieš konkurentus. „Apple“ negamina savo dalių, o bendradarbiauja su specializuotomis įmonėmis, tokiomis kaip TSMC.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Apple“ pristatė naujus „iPad Pro“ modelius: pasiūlys išskirtinius OLED ekranus, M4 lustą ir neįtikėtinai ploną korpusą, tačiau kaina privers išsižioti

Kaip ir buvo tikėtasi, „Apple“ surengtos spaudos konferencijos metu buvo pristatytas ne tik naujasis M4 mikroschemų rinkinys, apie kurį galite skaityti paspaudę čia, bet ir naujos planšetės. JAV kompanijos vadovai pademonstravo naujus „iPad Pro“ modelius.

Vakar įvykusio pristatymo pademonstruoti du nauji modeliai – vienas jų turės 11 colių, o antrasis – 13 colių įstrižainės ekraną. Čia bus naudojamos OLED panelės, kurios pakeis anksčiau naudotus mini-LED ir IPS LCD ekranus. Negana to, „Apple“ sujungė dvi OLED paneles, kas leis pasiūlyti didesnį ryškumą.

Naujieji „iPad Pro“ modeliai ne tik pasiūlys OLED ekranus, bet ir bus itin ploni. 11 colių įstrižainės modelio korpuso storis sieks vos 5,3 mm, o 13 colių varianto storis sieks 5,1 mm. Abu „iPad Pro“ įrenginiai turės aliuminio korpusus. Verta pastebėti, jog tai yra ploniausi „Apple“ planšetiniai kompiuteriai.

Grįžtant prie „iPad Pro“ ekranų, „ProMotion“ leis reguliuoti kadrų dažnį nuo 10 Hz iki 120 Hz. Abu turi 264 ppi taškų tankį, kuris 11 colių modelyje reiškia 2420 x 1668, o 13 colių modelyje - 2752 x 2064 taškų raišką. „Apple“ taip pat siūlo ir papildomai ant apsauginio stiklo galima išgraviruoti nano tekstūrą, kad sumažėtų atspindžiai ir mažiau išsisklaidytų aplinkos šviesa.

„Apple“ su šiais planšetiniais kompiuteriai pristato ir savo rašiklio „Pro“ versiją, o taip pat pasiūlys ir daugiau naujų priedų. Visiškai nauja „Magic Keyboard“ klaviatūra yra plonesnė ir lengvesnė, deranti prie plonesnio naujųjų „Pro“ planšetinių kompiuterių dizaino.

Klaviatūroje dabar yra funkcinė eilutė ir didesnis takelis. „Apple“ teigia, kad „visa patirtis tokia pat, kaip naudojantis „MacBook“ kompiuteriais.

„iPad Pro“ planšetiniai kompiuteriai turės nuo 256 GB iki 2 TB vidinės atminties, o pigiausias modelis Europoje kainuos nuo 1 200 eurų. Didesnį ekraną turintis variantas bus parduodamas nuo 1 550 eurų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas