Japonijos technologijų milžinės pristatė atnaujintą kuriamo automobilio prototipą: kitąmet pasirodantis šedevras sulaukė dizaino pakeitimų bei naujų techninių galimybių

Bilis.lt

2024-01-14, 08:05

0 komentarų

Las Vegase prasidėjo kasmetinė technologijų paroda CES 2024. Kaip ir įprasta, šio renginio metu technologijų entuziastams pademonstruojamas ne vienas naujas produktas, o ant didžiosios scenos žengė ir Japonijos milžinės „Sony“ bei „Honda“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Japonijos technologijų milžinės pristatė atnaujintą kuriamo automobilio prototipą: kitąmet pasirodantis šedevras sulaukė dizaino pakeitimų bei naujų techninių galimybių

Dvi Japonijos bendrovės suvienijo savo jėgas ir įkūrė jungtinę kompaniją, kuri žinoma kaip „Sony Honda Mobility“. Pagrindinis naujojo darinio tikslas – kurti elektrinius automobilius ir su jais susijusius produktus. Pirmasis šių gamintojų sukurto elektromobilio prototipas buvo pademonstruotas dar praėjusių metų pradžioje.

CES 2024 parodos metu „Sony Honda Mobility“ atstovai pristatė atnaujintą „Afeela“ prototipo versiją, kuri artėja prie gamybos pradžios. Šis elegantiškas elektrinis sedanas sulaukė keleto dėmesio vertų pakeitimų, leidžiančių suprasti, ko galime tikėtis, kai 2025 metais jis bus pasiūlytas pirkėjams.

Pirmieji pokyčiai matomi jau vien pažvelgus į šį elektromobilio prototipą. Priekinis „Afeela“ modelio bamperis dabar turi sportišką juodą juostą apatinėje bamperio dalyje, apšviestą ženkliuką, per visą plotį einančią šviesų juostą ir apvalius priekinius žibintus. Pernai pademonstruotas neturėjo šoninių veidrodėlių, o vietoj jų buvo naudojamos kameros, tačiau dabar tradiciniai veidrodėliai jau puikuojasi ant šio atnaujinto varianto.

„Sony Honda Mobility“ kuriamas elektromobilis sulaukė atnaujinimų ir salone, nors kai kurios savybės perkeltos iš pirminio prototipo, pavyzdžiui, vairo stilistika ir platus prietaisų skydelio ekranas. Naujausioje versijoje pristatoma didesnė centrinė konsolė su dviem belaidžio įkrovimo erdvėmis.

Pranešama, jog elektromobilis naudos dirbtiniu intelektu aprūpintą pagalbinę vairuotojų sistemą, kuri veiks kartu su tam skirtai sensoriais. Maršrutui planuoti „Sony Honda Mobility“ planuoja įdiegti „Vision Transformer“ - gilaus mokymosi modelį, kuris specializuojasi vaizdų atpažinimo srityje, o saugumui užtikrinti bus įdiegta dubliavimo sistema. Šias sistemas galia aprūpins „Qualcomm“ mikroschemų rinkiniai.

Gamintojas nepamiršta ir pramogų. Šioje srityje japonai suvienijo jėgas su „Epic Games“, kad sukurtų įtraukiančius ekranus, galinčius imituoti išorinės aplinkos sąlygas, susijusias su pėsčiaisiais, oru ir kitomis transporto priemonėmis. Naudojant „Unreal Engine 5.3“ variklį, ši partnerystė gali atverti kelią automobiliuose diegiamiems žaidimams, kurie yra aukštesnės klasės.

Kaip jau minėjome, „Sony Honda Mobility“ šį elektrinį automobilį prekybai paruošti ketina iki 2025 metų. Deja, tačiau kol kas nėra žinoma, kada bus paruoštas prekybai skirtas modelis ir kiek jis galėtų kainuoti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas