JAV elektromobilių milžinės laukia pokyčiai: E.Muskas ieško naujo „Tesla“ vadovo, aiškėja ir kas juo gali tapti

Arnas Balčiūnas

2022-12-11, 12:40

0 komentarų

JAV milijardierius Elonas Muskas dar visai neseniai įsigijo socialinį tinklą „Twitter“, o pastarasis pirkinys turės įtakos ir kitiems jo valdomiems verslams.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
JAV elektromobilių milžinės laukia pokyčiai: E.Muskas ieško naujo „Tesla“ vadovo, aiškėja ir kas juo gali tapti

JAV elektromobilių milžinė „Tesla“ jau netrukus turės naują vadovą, o juo turėtų tapti „Tesla China“ prezidentas Tom Zhu Xiaotongas. Jis kompanijoje dirba nuo 2014 metų, kuomet ženkliai prisidėjo prie „Tesla Supercharger“ įkrovimo tinklo plėtros Kinijoje. Jis taip pat buvo atsakingas už „Giga Shanghai“ veiklą, o taip pat rūpinosi ir „Tesla“ paslaugų centrais šalyje.

Gandai apie naują „Tesla“ vadovą neturėtų labai stebinti. Dabartinis kompanijos vadovas neseniai įsigijo „Twitter“, kur praleidžia nemažai laiko. E.Muskas yra teigęs, jog būtų linkęs būti inžinieriumi, o ne „Tesla“ vadovu, todėl naujojo vadovo paieškos neturėtų stebinti. Tokią informaciją patvirtino ir „Tesla“ atstovai, kurie patikino, jog ieškomas naujas vadovas tam, jog suteikti E.Muskui daugiau laisvės.

Verta pastebėti ir tai, jog E.Muskas visada garsiai kalbėjo apie tai, kad jam nepatinka administracinė jo darbo dalis, daug kartų prisipažino, kad to tiesiogine prasme nekentė ir visada mėgo būti inžinieriumi.

Remiantis naujausia informacija, T.Zhu jau yra atvykęs į Teksasą, kur prižiūri „Gigafactory“ veiklą. „Bloomberg“ šaltinių teigimu, E.Muskas tokią užduotį paskyrė tam, jog T.Zhu galėtų kuo greičiau priprasti prie „Tesla“ veiklos tradicijų JAV ir būtų pasiruošęs užimti naujausias pareigas.

Tikėtina, kad E.Musko atsitraukimas būtų naudingas ne tik jam, tačiau ir elektromobilių milžinei. JAV milijardierius galėtų daugiau laiko skirti „Twitter“ darbams, o „Tesla“ investuotojai pagaliau galėtų ramiai miegoti. Reikėtų neatmesti varianto, jog ateityje jis gali nuspręsti ir parduoti dalį „Tesla“ akcijų tam, kad galėtų gautas lėšas investuoti į „SpaceX“ veiklą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas